perjantai 1. huhtikuuta 2011

Vihdoinkin Huhtikuu!

Aprillipäivä valkeni aurinkoisena, vaikka sääennusteet väittivät eilenkin ihan vallan jotain muuta. Nyt puolenpäivän jälkeen tätä kirjoittaessani, on edelleenkin aurinkoista, eikä tuolla taivaalla juuri pilviä näy, mitä nyt sellaista ohutta hahtuvaa tuolla lännessä. Lämpötilakin on taas reilusti plussan puolella. Ulkona tuli suorastaan jo kuuma, vallankin jos jäi aurinkoon seisoskelemaan. Alkaa ilmeisesti olla se hetki käsillä, kun siirrytään vähän ohuempaan talvitakkiin.

Kylvämäni purjot ovat itäneet, hentoja rairuohon näköisiä alkuja on pullahdellut mullasta.On ne vaan kivan näköisiä ja positiivista on se, että en ole vielä niitä onnistunut tappamaan. Viime vuonna tässä vaiheessa yli puolet sanoi kasvusopimuksen irti ja kuihtui pois. Sormet ristiin - toivottavasti onnistuu nyt!
 
Lintulaudalla on taas ollut vilkasta.


Muutama tikka taas piipahti kurkistelemassa.

Neljä mustarastas koirastakin siellä oli, kuvia niistä en aamulla saanut, koska olivat ihan liian arkoja. Mutta heti tuossa puolenpäivän jälkeen, ilmeisesti nälkä yltyi liiaksi ja kaikki neljä pelmahtivat tuohon ikkunan alle, vaikka itse istuskelinkin siinä ikkunan luona päiväkahvilla.


Valaistusolosuhteet eivät nyt olleet kovin suotuisat. Tuo kohta kun on varjossa osan päivää ja totta kai herrat päättivät rohkaistua astumaan baariin vasta silloin, kun aurinko ei enää tuohon paistanut.

 
Kovasti kiirettä pitivät nämä ruokailijat.
 
 
Kaura näytti olevan päivän ruokalaji. Aikamoista kyytiä poijjaat pisteli kauroja poskeensa. Sitten jostain syystä pelästyivät ja lensivät pois. Tuota herrojen hetkellistä poistumista ruokailualueelta käytin sitten hyväkseni ja heitin muutaman omenanlohkon kaurojen seuraksi. Ei varmaan tarvitse arvata muuttuiko päivän ykkösruokalaji… Harmi, että täälläpäin oli viime vuonna niin huono pihlajanmarjasato, ettei saanut yhtään kerättyä varastoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti