sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Messut Tuusulan Kodin Terrassa

Kävin eilen Tuusulan kodin Terrassa, siellä kun on kevätkauden päätapahtuma 15-17.4 eli messut. Onneksi pääsin sinne kaverini kyydillä, minusta kun ei vieläkään oikein auton rattiin istujaksi ole. Olisi sinne ollut ilmainen bussikuljetus Kiasman edestä, mutta sen hyödyntäminen olisi vaatinut ensin reissun sinne Kiasman eteen, eli ei oikein innostanut.

Aikamoista huisketta oli jo kaupan pihalla. Parkkipaikkakin näytti olevan tupaten täynnä. Onnea meillä oli matkassa, kun satuttiin juuri sopivasti hollille, kun yksi auto oli lähdössä ja siihen sitten pikaisesti parkkeerattiin. Seuraavaksi sitten köpöteltiin sisälle tungokseen, joka oli melkoinen. Tavaraa ja tarjouksia oli tarjolla kiitettävän runsaasti. Oli siellä bändikin, Green Card, jolla oli esiintymisrupeama lavalla menossa juuri kun sisään mentiin.

Kierrettiin kauppaa kaikessa rauhassa ja tutkailtiin tarkkaan eri osastojen tarjontaa. Lemmikkieläinosastolla vierähti ensin melkoisesti aikaa ja mukaan sieltä lähti Ronja-koiruudelle uusi nahkainen kuristuspanta.

Puutarhapuolella siemenvalikoima oli melko surkea, telineet olivat puolityhjiä, joten sieltä ei sitten mitään kivaa löytynyt, harmi. Istukassipuleita otin vielä yhden pussin, sipuleita kun tulee kesänkin mittaan käytettyä melko lailla, kunhan kasvavat syötävämpään kokoon.

Kaikkein mukavin juttu koko kaupassa sitten löytyi siemenperunaosastolta. Siellä oli kuin olikin Blue Kongo -lajiketta. Haikailin jo viime vuonna tuon sinisen perunalajikkeen perään, mutta siemenperunana sitä ei vuosi sitten ollut saatavilla, kun etsin. Nyt oli, ja meikäläinen melkeinpä hihkui riemusta kun sitä löytyi. Hinta oli kyllä melko suolainen, mutta kerrankos sitä tuollaiseen tuhlaa, saahan niistä tulevista mukuloista sitten seuraavan vuoden siemenet ihan omasta maasta, eikä sitten maksa enää mitään.

Vielä on muut siemenperunat ostettava, kunhan sopivat lajikkeet löytyvät ja tietysti tarkoitus olisi saada ne myös kohtuuhintaan. Viime vuonnahan kasvatin mm. puikulaa - tosi hyvällä menestyksellä. Tänään voisi vaikka yrittää lähteä perunan metsästykseen, kunhan kaupat aukeavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti