torstai 20. lokakuuta 2011

Kurpitsa-omenapiirakka kotimaiseen tapaan =)

Syksyn satoa jatkojalostetaan täällä edelleenkin hiki hatussa. Tekaisin tuossa aamupäivällä kurpitsa-omenapiirakan. Ja tällä kertaa resepti on sitten ihan ihka oma. Lopputulos oli niin syötävän hyvää, että piirakkaa ei kauaa tarvinnut kokonaisena katsella - upposi kaikkiin perheenjäseniin vauhdilla.


Väsäsin tätä ihanuutta kokonaisen uunipellillisen ja tällaisella ohjeella tuon sitten tein:


4         munaa
3 dl     sokeria
4,5 dl  vehnäjauhoja
2 tl      leivinjauhetta
2 tl      ruokasoodaa
0,5 tl   muskottipähkinää
0,5 tl   neilikkaa
1 tl      kanelia
1 dl     ruokaöljyä
2 dl     kurpitsasosetta
1 dl     maitoa

Päälle: 5 isoa omenaa viipaleina, kanelia, sokeria

Vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoitetaan kuivat aineet: jauhot, leivinjauhe, sooda, muskottipähkinä, neilikka ja kaneli keskenään.

Sekoitetaan kurpitsasoseeseen maito sekä öljy ja lisätään seos munasokerivaahtoon ja tämän jälkeen lisätään vielä jauhosekoitus. Kaadetaan taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Viipaloidaan omenat ja laitetaan ne taikinan päälle. Ripotellaan lopuksi kanelia ja sokeria omenoille, maun mukaan, meillä tykätään kanelista, joten sitä laitoin reippaasti.

Piirakka paistetaan uunin keskiosassa 225 asteessa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin puoli tuntia - tässä piirakassa omenaviipaleet olivat noin puolen sentin paksuisia, eli aikaa kului niiden kypsymiseen enemmän. Jos omenaviipaleet piirakan päällä ovat ohuempia ne luonnollisesti kypsyvät nopeammin.

Kuvia ottaessa kävi ilmi, että olin unohtanut ottaa kameran usb-kaapelin mukaani. Niin, ja tietysti kun kamera on Olympus -merkkinen järjestelmäkamera , siinä onkin sitten ihan oma usbinsa - eli niitä ei ihan joka kaupasta saakaan. Ja kaiken huipuksi, hintakin on melko suolainen - lähemmäs kolmekymppiä. Eli nyt sitten käytetään pokkaria taas - toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti