tiistai 4. lokakuuta 2011

Sadonkorjuu lopuillaan - viimeisiä viedään

Pelto alkaa näyttää jokseenkin tyhjältä. Kaikki kurpitsat on kerätty talteen samoin loput kesäkurpitsat. Keräilin osan kyssäkaaleistakin jo pois. Osan jätin vielä kasvamaan.Kaalinsukuiset kasvit kestävät hyvin pientä kylmääkin, joten loput saavat olla tuolla vielä jonkin aikaa, viimeisen lantturivin ja purjojen seurana.

Isosta kasvilavasta/kasvilaatikosta on nyt sitten korjattu myös lähes kaikki syöntikelpoinen pois.Talvehtimaan sinne jää mm. pillisipuli ja timjami. Viime talven pillisipuli pärjäsi todella hyvin, timjami myös. Toivottavasti ensi talvikin on niille suotuisa.

Maissikin on jo tuleentunut ja korjuukunnossa, ihan jokaisesta varresta tulee satoa, ihania tähkiä, jotka vaan nyt pitäisi tuolta käydä korjaamassa pois. Maissisatoa tulee - vaikka ne tuonne kuulemma virheellisesti olin istuttanut.

Päivät täällä ovat menneet työn touhussa. Kurpitsasosetta on keitetty ihan joka päivä, pakkasessa sitä alkaa olla jo vähän liikaakin. Loput kurpitsat aion säilyttää viileässä paikassa, ehkä tuonne jouluun asti ja ottaa ne sitten tuoreena käyttöön.

Paikkoja laitellaan talvikuntoon tässä vielä tämän viikon ajan. Vähän ollaan myöhässä verrattuna viime vuoteen, tekemistä kyllä riittää - riittäisi pitemmäksikin ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti