lauantai 8. lokakuuta 2011

Synkeää syksyä

Viime aikoina täällä on ollut vallan karmeat kelit, sataa vettä ja on synkkää. Pelto näyttää hirveältä, suorastaan karmaisevalta. En muista aikaa, jolloin se olisi ollut noin rikkaruohojen vallassa. Harmittaa niin vietävästi, vaikka enhän tuolle mitään voi. Heinäkuun alun jälkeenhän en ole pystynyt peltohommia juurikaan tekemään, siitä johtuu tuo heinän paljous. Märkäkin se on vielä, muistuttaa paikkapaikoin enemmän riisipeltoa kuin kotimaista kasvimaata.

Täytynee tänä vuonna jättää syysmuokkaukset tosi myöhäiseen ajankohtaan tai sitten jopa kevääseen, vettä nimittäin on tullut taivahan täydeltä tässä osassa maata lähes joka päivä. Eli sääolot eivät anna peltoparalle mitään mahdollisuuksia kuivahtaa edes sen verran, että muokkaamaan tai kyntämään pääsisi. Tosin on siellä vielä muutama lanttu ja purjo kasvamassa, ne kun eivät näistä viileistä keleistä juurikaan kärsi.Heikosta hoidosta huolimatta kasvimaani antoi kuin antoikin ihan kiitettävän sadon. Vähän liiankin hyvän, koska tästä käsivammastani johtuen en oikein pysty jatkojalostushommiinkaan. Mutta hiljaa hyvä tulee, sano. Onneksi kaikki kasvattamani kasvit ovat sellaista tavaraa, että säilyvät pitempäänkin. Lähinnä tuolla nyt on käsittelyä odottamassa iso pino kurpitsoita, porkkanoita, kyssäkaaleja, purjoja ja jotain muuta pientä.

Tässä on viime päivät laitettu paikkoja talvikuntoon. Tehty samalla inventaariota siitä, mitä pitää ensi vuodeksi hankkia. Ensimmäisenä listalla tulee olemaan kunnon pieni kasvihuone, vanha kun otti ja vaivihkaa hajosi tuolla itsekseen.

Ostin pari vuotta sitten keväällä Florabest minikasvihuoneen. Se oli sopivan kokoinen taimikasvatusta ajatellen ja näytti olevan ihan hyvälaatuinenkin. Kattia kanssa! Kaksi kasvukautta se kesti ja nyt se on täynnä reikiä.Kuvassa näkee hyvin, miten siihen niitä reikiä on tullut, outo juttu. Ei se kyllä kallis ollut - mutta olisi nyt kuvitellut sen kestävän ainakin kolme kasvukautta, tai edes suunnilleen saman verran kuin kasvihuonemuovit yleensä. Enpä osta moista roskaa toiste.

2 kommenttia:

  1. Mutta Florabestissä ainakin tuuletus pelaa! Älä vaan heitä pois! t. Hellu

    VastaaPoista
  2. Tuuletus tosiaan pelaa, mutta suojauksen kanssa nyt on vähän niin ja näin - se on nimittäin ihan täynnä noita reikiä. Täytyy katsoa ensi keväänä, pystyykö tuota korjaamaan jotenkin. Ainakin se kehikko on vielä ihan ehjä.

    VastaaPoista