torstai 23. lokakuuta 2014

Pieleen meni mutta menköön...!

Satokausi, jos tuota tänä vuonna edes voi satokaudeksi sanoa, on ohi, tänään vein viimeiset valkosipulit sisätiloihin jatkamaan kuivumista.

Mitä jäi käteen puutarhailusta vuonna 2014 .... Ihan valtava v*****s. Muutamasta kesäkurpitsasta ja sipulikasveista saatiin satoa, purjotkin korjatessa olivat ranteen paksuisia, mutta siihen se sitten rajoittuikin. Kurpitsatkin mätänivät peltoon ja maissit saavuttivat huikean puolen metrin pituuden. Kirvat popsivat paprikat kasvihuoneessa poskeensa ja etanat sitten kasvilaatikoissa kaiken muun mahdollisen. Että semmoinen vuosi tämä.

Meinasin jo lyödä hanskat tiskiin puutarhailun osalta ihan lopullisesti. Ei tullut edes blogia päivitettyä - kun ei vaan ollut mitään kirjoitettavaa. No, nyt on toivuttu ainakin jollain tasolla tämän vuoden pettymyksistä. Ja nyt alkaa olla taas se aika vuodesta, kun siirrytään seurailemaan pihapiirissä vierailevia otuksia.

Takapihan baari on jo auki ja siellä käy valtava kuhina. Olen taas istuskellut ikkunan ääressä seuraamassa tirppojen touhuamista. Aika paljon on myös tullut tuolla ulkosalla myös lorveksittua, ihan vaan muuten vaan. Tänä vuonna töyhtötiaiset sitten viimein tulivat takaisin.
Johan tuo oli aikakin, on meinaan liki 30 vuotta siitä, kun tuollaisen olen tässä pihapiirissä viimeksi bongannut.

6 kommenttia:

 1. Oikeastaan aika mainion sydämellinen vuodatus. Joskus ei vaan onnistu, ei sitten millään. Arvaa vain, kuinka monta kertaa olen syksyllä ajatellut, että pian muutan kerrostaloon. No, täällä yhä asutaan.
  Onnea tuosta töyhtötiaisesta. Yhden ainoan kerran olen meidän pihalla sellaisia nähnyt. Meneeköhän meilläkin seuraavan odotteluun 30 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan pakko avautua - ensimmäinen vuosi kun kaikki meni pieleen ihan vaan säiden takia. Sitä vaan odotti niin paljon, kun pari vuotta puutarhailut meni vähän miten sattuu remonttien sun muiden takia. No, ensi vuonna taas uudestaan, jos vaikka olisi kunnon kesä vaihteeksi. :D

   Poista
 2. Meilläkin tomaatit kypsyivät kuukauden tavallista myöhemmin ja kesäkurpitsasatokin oli surkea. Toivottavasti ensi vuonna onnistuu paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja jos ei onnistu ensi vuonna, niin sitten seuraavana tai.. sitä seuraavana :)

   Poista
 3. Ihana töyhtötiainen, tulisipa joskus meidänkin pihaan! Käyvätkö töyhtötiaiset lintulaudoilla... pohdin tässä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä täällä pyörivä ottaa lintulaudan haltuun, kun sille päälle sattuu. Pähkinäautomaatilla se käy myös melko usein, tallipallot ei kauheasti kiinnosta, mutta syö se niitäkin. Alkuun se tosin vain söi maahan pudonneita siemeniä, pari kolme viikkoa se vaan pyrähteli maahan ja takaisin puuhun. Kun pääsi arkuudestaan eroon, alkoi käyttää ruokinta-automaattejakin.

   Poista