tiistai 4. lokakuuta 2011

Sitruunakurkun lumoissa

Tänään aloin keräämään kurkun siemeniä sitruunakurkuista ensi kasvukautta varten. Sitruunakurkku kasvoi täällä ihan tuolla avomaalla, kasvutapa sillä on suunnilleen samanlainen kuin avomaankurkullakin.

Tosin tämä sitruunakurkku on tuhat kertaa parempaa kuin avomaankurkut. Maistuu makeammalta ja yleensäkin maistuu - avomaankurkuthan yleensä tuppaavat olemaan melko mauttomia ja pahimmassa tapauksessa vielä kitkeriäkin.
Tuo lajike on myös melkoisen koristeellinen, tulee ihan kiva efekti, jos laittaa tarjolle tavallisia vihreitä kurkkusiivuja ja näitä. Kasvatan ehdottomasti ensi vuonnakin, satoa tuli ihan mukavasti ja oli ihan helppo hoitoinenkin.

3 kommenttia:

 1. Onko sitruunakurkun nimitys vain ulkonäön vuoksi, vai onko siinä sitruunan aromia? Yritän kuvitella kurkun ja sitruunan sekoitusta ja miksei, sehän voisi olla aika raikas! t. Hellu

  VastaaPoista
 2. Se on ilmeisesti ihan ulkonäön vuoksi, maistuu ja tuoksuu ihan kurkulle - on ehkä vähän makeampi kuin tavallinen kurkku. Mieluummin minä näitä poskeeni pistelen kuin tavallisia kurkkuja.

  VastaaPoista
 3. Itävallasta ostamani kurkku oli ihanan sitruunainen ja krkkuinen. Sopii salattiin ja leivänpäälle.
  Kurkku oli ihansalaattikurkunkokoinen ja vaalea jossa hieman tummempaa raitaa.

  ei ykskään näistä http://seemnemaailm.ee/fin/index.php?CID=7

  VastaaPoista