keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kasvilaatikoita puutarhaan ja vinha keittiöpuutarhasuunnitelma

Hankin muutaman lavakauluksen tämän vuoden keittiöpuutarhan rakennusaineiksi. Kasvimaallahan on jo se yksi iso viime keväänä rakennettu laatikko, nyt tänä vuonna laatikkokasvatusta on tarkoitus laajentaa ja rutkasti. Kokemukset laatikko- ja lavakasvatuksesta olivat niin hyviä, että tässä jopa ihan mietityttää kannattaako perinteisesti penkeissä kasvattaa tänä vuonna enää mitään. Se jäänee nyt nähtäväksi, mihin tulokseen tässä kevään mittaan tullaan. Mutta nyt on kuitenkin lavakauluksia mistä väsätä laatikoita.

Lavakaulusten hankinta meinasi tyssätä siihen, että niitä ei oikein tahtonut mistään saada. Soittelin läpi kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin paikat. Myytiin eiooota. Julmettu onni potkaisi, kun tuosta ihan parin kilometrin päästä alan yrittäjältä löytyi muutama irtonainen, jotka sitten sain ostaa hintaan 7 euroa kappale. On kuulemma lavakaulukset nyt kortilla - ainakin täällä päin Suomea, joten ostin ne hintaa miettimättä. Tulee kasvilaatikko lavakauluksista tehtynä, 7 euron hinnallakin paljon halvemmaksi, kuin jos ostaisi kaupasta sen laatikon - puolta pienempi kuin maksaa vähintään vaatimattomasti 59 euroa.

Edelliskeväänä rakennettiin kohtuullisen kokoinen laatikko, joka sitten siirrettiin kasvimaalle.


Siitä viime vuoden laatikosta kirjoittelin sarjan juttuja, ensin rakennusohjeita ja sitten vähän kuulumisia siitä miten kasvit laatikossa viihtyivät.

1. Laatikko kasvimaalle
2. Kasvilaatikko kasvimaalla valmistunee pikkuhiljaa istutuskuntoon
3. Laatikko kasvimaalla - kyllä se siitä - pikkuhiljaa
4. Täyteen ahdettu kasvilaatikko
5. Kokonainen kasvimaa laatikossa

Tänä keväänä sitten sarja jatkuu, laatikoita tulee lisää ja paljon, mikäli se minusta riippuu.
Olen edelleenkin jumissa pääkaupunkiseudulla, mutta päivän parin kuluessa olisi tarkoitus kääntää auton nokka kohti pohjoista ja hurauttaa takaisin sinne nelosvyöhykkeelle. Jokohan siellä pääsee pihaa rapsuttamaan... toivottavasti.

6 kommenttia:

 1. Täällä kolmosvyöhykkeellä on ollut kolea päivä tänään, hieman satanut, mutta pystytin kasvihuonekehikon tänään muutaman julkaisukelvottoman sanan kera... Ei olis pitänyt ryhtyä yksin puuhaan, mutta kun ei ole malttia.

  VastaaPoista
 2. Niin ja kyllä meillä ainakin jo on päässyt haravoimaan, osittain tosin, mutta parempi sillä tavalla, niin ei itseään väsytä.

  VastaaPoista
 3. Täällä on myös ollut viileä ja sateinen päivä - mutta ei tuo haittaa kun se on mennyt kaupoilla juostessa. Puutarhaan on tullut hankittua vaikka mitä!

  Onko se miten hyvä se Anttilan kasvihuone? Tanakka? Menikö paljonkin aikaa sen kokoamisessa?

  Voi kun meilläkin tosiaan jo olisi siellä maalla lumet sulaneet, mutta jos ei, vois kuvitella että viimeiset lähtee viikonloppuna kun on luvattu +16.

  VastaaPoista
 4. Ai menikö aikaa kokoamisessa minulta, joka en ole koonnut aikoihin mitään? No meni. Ensin kuvan lukeminen, kun muita ohjeita ei ollut, mutta kyllä se sitten alkoi lyyti kirjoittaa. Varmaan pari tuntia meni, kun yksin kokosin.

  Mielestäni kasvihuone on melko tanakka jo nyt, vaikka en saanut tukijalkoja upotettua maahan kuin osittain, koska maa on vielä jäässä. Tänään laitetaan muovi päälle ja se ankkurointi, ettei lennä ensimmäisen syöksyvirtauksen mukana.

  VastaaPoista
 5. Joskus noiden valmispakkausten kokoaminen on yhtä säätämistä. Ajattelin ensin itsekin ostaa tuollaisen samanlaisen, on tosin tullut hankittua tarvikkeita sellaiseen omatekoiseen viritykseenkin. Taidanpa jäädä odottelemaan kokemuksiasi, ennen kuin teen ostopäätöksen =)

  Jippii - nyt on autonpakkausaika - pääsee takaisin sinne nelosvyöhykkeelle pörräämään :)

  VastaaPoista
 6. Oletan, että kasvari on käytössä ihan hyvä tai ainakin parempi kuin avomaa. Ainaki siinä näyttää olevan tilaa reilusti.

  On varmaan ihanaa päästä ruuhka- Suomesta pois. Ei olisi minusta siellä elämään, kun on korvessa syntynyt.

  VastaaPoista