tiistai 5. huhtikuuta 2011

Ihanat keväiset vesikelit

Vesisade keväällä on vähän kaksipiippuinen juttu, toisaalta on vallan mukavaa kun vettä tulee taivaan täydeltä ja ihan koko päivän, toisaalta taas ei. Lumi sulaa nopeammin ja lumen lähtöhän tarkoittaa sitten lämpöisempiä ilmoja vastaisuudessa. Tuollainen lähes kaatosateen tapainen vedentulo estää tehokkaasti ainakin pitkäkestoiset ulkoilut. Eli siinä mielessä ei ollenkaan mukavaa. Eilinen päivä menikin sitten pääsääntöisesti sisätiloissa, sohvaperunana. Tuli siinä päivän mittaan kudottua yksi yli polven ulottuva sukkakin ja ulkosalla, kun sade vähän välillä hellitti, kaivettua puroja pitkin pihaa. Tuloksena on nyt sitten lähes kuiva piha tänä aamuna, sen nilkkaan ulottuvan valtavan lätäkön sijaan, mikä siellä vielä eilen oli.

Kevään ensimmäinen punarintakin piipahti eilen tontilla. En ollut silmiäni uskoa, kun se tuohon juhannusruusupensaaseen ilmestyi. Vaan pakko se oli uskoa, että siinä se on, kun toisiamme tuijotettiin ikkunan läpi minuuttitolkulla. Punarinta se oli, ei epäilystäkään.


Nyt kun lumi on suurimmaksi osaksi sulanut, lintulaudan ympäristössä käy melkoinen kuhina.


Lumen alta on paljastunut melkoisen valtavat siemenvarastot. Kelpaa siinä punarinnankin tepastella.


Olen varsin tyytyväinen kun sain tuon punarinnan ja käpytikkakoiraan samaan kuvaan. Tuo käpytikka kun yleensä tuppaa hätistämään muut vierailijat pois, on kohtuullisen vaikeaa saada yhteiskuvia.

Sepelkyyhkyt viihtyivät takapihalla ihan koko eilisen päivänkin. Parhaimmillaan niitä oli siinä seitsemän. Älyttömän hauskaa niiden toikkarointia tuolla sulavalla hangella oli seurata. Hanki kun ei kanna enää senkään vertaa kuin sunnuntaina. Sinne ne tipahtelivat siipiään myöten. Vaikka vettä tuli välillä kuin kaatamalla, ei se isommin näyttänyt niitä haittaavan. Tuli testattua tuon uuden kameran toiminta vesisateellakin. Ei siinä automatiikka näköjään kunnolla osaa tuollaisissa valaistusolosuhteissa aukkoa ja aikaa säätää - täytyy tässä joku päivä opiskella, miten siinä tuo automatiikka ohitetaan. Mutta huippukamerahan tuo on verrattuna siihen vanhaan pokkariin, joka minulla aikaisemmin oli.Tänään ne ovat pääsääntöisesti ruokailleet tuolla etupihan puolella, siellä kun ei enää isommalti lunta ole.

Tämä päivä onkin sitten ollut toisinto eilisestä, sillä erotuksella, että nyt sentään vähän paistaa aurinko, onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti