sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Harvinaisia ruokavieraita

Tänään on tähän asti ollut melko perussunnuntai. Ulos ei tee mieli nenäänsä pistää, vaikka lämpötila onkin kuutisen astetta plussan puolella. Oli pysynyt plussan puolella koko yön ja se oli selvästi havaittavissa aamulla dramaattisesti pienentyneiden lumikasojen muodossa. Järvessäkin on sulaa tuolla keskellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin tämän kevään kuluessa. Ainoa vika säässä on tuo melkoisen navakka tuuli ja se, että aurinko on visusti pysytellyt piilossa koko päivän.

Tämä paikka on kyllä huippupaikka, jos elukoista tykkää. Tänään taas oli uusia ruokavieraita. Päätin tuossa hetki sitten tarkistaa lämpötilan ja kuinka ollakaan tuolla takapihalla tepasteli parvi puluja. Tai no, ei puluja vaan sepelkyyhkyjä - puluilla ja noilla kaunokaisilla on kyllä vissi ero.


Neljä niitä siellä oli. Seurailin porukan touhuja hetken. Jännän näköistä kohellusta se oli, tuo lumi kun ei enää noin kookasta lintua kanna. Sinne ne humpsahtivat hankeen aina välillä. Hassun näköistä oli. Tuolla ne ruokailivat pitkään pihamännyn alla. Nähtävästi tuuli on taas tiputtanut reippaanlaisesti männynsiemeniä hangelle.


Yksi niistä keksi, että kaurat ja auringonkukansiemenet ovat parempaa syötävää.


 Lumikaan ei isommin upottanut tuossa, missä noita kauroja on.


On se nätti pulunsukuinen lintu, täytyy myöntää.

Aikansa ne siinä ruokailivat ja sitten lensivät joka iikka tuohon pihamäntyyn päiväunille. Siinä ne nuokkuvat vieläkin, kaikki neljä. Nuokin ovat ihan kivoja ruokavieraita.

Puutarhapuolelle kuuluu ihan hyvää. Rosmariinit ovat vihdoinkin itäneet. Samoin kaikki tomaatit, joita kylvin viime viikolla. Nähtäväksi jää, kuinka kauan loppujen munakoisojen itäminen kestää.

3 kommenttia:

 1. Hei, mielenkiintoinen blogi sinulla! Ja suloinen koiratyttö.
  En ole koskaan uskaltanut kuvitellakaan, että kiinankaalia voisi itsekin viljellä, mutta sinulla oli komeita kuvia viime kesältä. Voitko antaa kasvatusvinkkejä?

  VastaaPoista
 2. Moi vaan! Esikasvatin ne puolihämärässä kasvihuoneessa ja istutin pellolle melko myöhään heinäkuussa. Sitten niihin iski joku ötökkälauma ja luulin, että ei niistä mitään tule. Kastelin niitä silloin tällöin, mutta muuta niille en sitten tehnyt. Ovat kuulemma aika vaikeita kasvatettavia, mutta mulla taisi käydä ensikertalaisen tuuri. =)

  VastaaPoista
 3. Taidanpa minäkin kokeilla ensikertalaisen tuuria! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista