lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kasvimaalla alkoi mullistus

Viime syksynä kyntämisen jäljiltä kasvimaan laidoilla on kaikenlaista kasvia sikin sokin. Kun lumi on nyt sulanut, tuo lohduttoman näköinen sekamelska on vähän turhankin näkyvää, varsinkin kun uutta kasvustoa ei ole vielä noussut. Nyt ensimmäisenä toimenpiteenä kasvimaalla on vuorossa reunojen siistiminen, ihan käsipelillä. Tuolla se on ukkokulta ollut puolet aamupäivästä pellolla lapion kanssa maata kääntämässä. Ihan hyvä niin, eipähän ole meikäläisen tarvinnut yrittää. Eipä tuo kyllä minulta onnistuisikaan. Olen kyllä sen verran peltohommia tänään jo tehnyt, että olen siistinyt viime vuonna tehdyn kasvilaatikon ympärystää - sitä kun ei voinut syksyllä kyntää ja se jäi vähän vaiheeseen. Ihan hyvä siitäkin tulee, mutta aikaa siihen tulee kulumaan jonkin verran.

Jotain pikku virityksiä on koiruuden takia joutunut jo tekemään. Tuo onneton tohelo kun mennä touhottaa pitkin pihamaata välittämättä pätkääkään onko alla kukkapenkki vai kenties raparperi. Raparperin siis jouduin suojaamaan, ettei se mene tonkimaan sinne tai juosta kohella siitä päältä. Minulla oli tuolla jemmassa viime kesän jäljiltä heinäseipään pätkiä. Alkusyksystä, hetikohta kun tuo koiraneiti tänne muutti, tehtiin vähän aitaa tuonne ulkorakennuksen taakse ja siinä käytettiin heinäseipäitä aidantolppina. Sinne jäi sitten odottamaan parempaa käyttöä muutama pätkä, joista nyt taiteilin aidantapaisen tuon raparperin ympärille. Ei ollut pätkiä tarpeeksi, eli jouduin osan aitaamaan ihan köynnöskehikolla. Ne kehikot aion ottaa sitten parempaan käyttöön kunhan tuo raparperi sen verran kasvaa, ettei tuo koira enää luule sitä normaaliksi nurmikoksi.

Paljon olisi maata tasoiteltavana ja multaa kärrättävänä. Tarttis varmaan tilata jostain kuormallinen multaakin, mistäköhän sitä saisi. Niin ja tietysti hevonpeetä - sitäkin täällä tarvittaisiin. Taidan kuitenkin aloittaa siitä keittiöpuutarhasta, ainakin parempi suunnitelma pitää tehdä - niin ja ne lavakaulukset maalata, tervamaalilla. Mutta se on huomisen hommia se, jossei jotain muuta kivaa tule keksittyä…

Järvessä jää vetäytyy edelleenkin. Ei varmaan mene kovinkaan montaa päivää ennen kuin se on jo kokonaan sula.


Ihan tuo suurenee tuo sula alue silmissä. Sais se jo sulaa ja nopeasti. Sitten pääseekin laituria suoristamaan ja laiturinpaikkaa petraamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti