torstai 14. huhtikuuta 2011

Katupölyistä kevättä

Matka tiistaina tänne Pääkaupunkiseudulle sujui melkeinpä kommelluksitta. Pysähdyksiä matkalla tuli tehtyä kaiken kaikkiaan viisi. Siinä ajaessa sitä huomasi, kuinka kohtuuttoman huonoksi kunto oli päässyt, istua ei voinut paikallaan kuin puolisen tuntia kerrallaan, eli pakko oli pysähdellä ja kävellä välillä. Onneksi tämän päivän sairaalareissu ratkaisee tuon ongelman, toivottavasti.

Täällä etelässä on aivan uskomattoman likaista nyt, mahdottomasti katupölyä ja kuten jo aikaisemmin pelkäsin, kadunvierustat ovat suorastaan saastaisia. Lumen alta on paljastunut vaikka vallan mitä ällöä.

Kevät on täällä paljon pitemmällä kuin nelosvyöhykkeellä, totta kai. Tuolla tien vieressä ensimmäiset kevään krookukset ovat jo pilkistämässä mullan seasta, tosin on täällä vielä jonkin verran luntakin, varjopaikoissa lähinnä. Talven mahtavan kokoisista lumikasoista ei onneksi ole kuin rippeet jäljellä. Mutta ei tuo pitemmällä oleva kevät juuri lohduta, kun astmapiipun kanssa joutuu ulkoilemaan. Oireilu alkoi heti, kun tänne tulin. Nyt ollaan sitten ihan tukossa, ilma ei kulje kuin pihisten ja pitkien matkojen kävely pysyy ihan vaan haaveena.

Eilen heti aamusta menin aivan innoissani paikalliseen halpiskauppaan, tuohon parin kilometrin päähän. Shoppailu on yksi niistä asioista, mitä täällä on ihan pakko harrastaa. Kauppoihin on lyhyet matkat ja valinnanvaraakin on vaikka millä mitalla.

Aikaisempina vuosina tuolla halpiskaupassa on ollut melko kivan kokoinen puutarhamyymälä. Viime vuonna siellä oli tosi hyvä valikoima kasveja, taimia, sipuleita, siemeniä ja kaikkea kivaa krääsää puutarhaan ja halpiskaupan tapaan kohtuuhintaan. Nyt tarkoituksenani oli ostaa multaa ja muutama vähän isompi istutusruukku ainakin ja mahdollisesti jotain kivaa pientä piristystä myös. Tomaatintaimeni täällä ovat jo sen kokoisia, että ne pitäisi jo koulia. Vaan olisihan se pitänyt arvata. "Puutarhamyymälä avataan tällä viikolla" luki kyltissä kaupan ulkopuolella. Että sillä lailla. Jäi sitten puutarhaan liittyvät tuotteet eilen ostamatta, ainoa asia, joka ostoskoriin päätyi, oli kissanruoka.

Tämä päivä kului sitten suurimmaksi osaksi siellä sairaalassa, leikkauspöydällä pötkötellen. Sieltä kun kotiuduin, pysähdyttiin matkan varrella pikapikaa Lidlissä. Sen verran oli kokovartalopuudutusta, ettei kaupassa käppäily tuntunut onneksi missään. Tuli ostettua muutama pussi multaa ja sellainen pehmeä, vihreä Florabest puutarhasaavi.

Saavi oli kyllä huono ostos, en suosittele moista kenellekään. En ainakaan tuota Florabest-versiota. Meni rikki nimittäin jo heti saman tien. Kantokahva sanoi naps, ja tässä sitä sitten ollaan yksikahvaisen saavin kanssa. Kai sitä johonkin voi käyttää, toivottavasti.

Nyt on sitten multaa huushollissa, pääseepähän kohta koulimaan tomaatteja. Ehkä jo heti huomenna - ellei mitään ihmeitä satu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti