torstai 10. kesäkuuta 2010

Mä joka päivä (puutarha)töitä teen... ai teenkö? - No en =)

Eipä ole paljon uutta tullut tehtyä, mitä nyt yksi pensas ostettua. Päädyin ostamaan tähtijasmikkeen. Tuohon pihalle pitäisi saada vielä yksi isohko pensasryhmä, tuulensuojaksi. Ennestään siinä on jo siperianhernepensas, joka valitettavasti on hoidon puutteessa päässyt aika kamalaksi. Eli sille on lähtö edessä ennenpitkää. Tilalle täytyisi siis saada jotain. Kun en noista pensaista juuri mitään tiedä - päädyin nyt sitten kokeeksi ostamaan yhden tähtijasmikkeen, katsotaan miten tuo pärjää ja millaiseksi kasvaa - jos hyvin käy - niin vaihdetaan herne jasmikkeeseen.

Timjamit ovat itäneet iloisesti kasvihuoneessa. Kaikki muut yritit nyt vielä antavat odottaa ilmestymistään. Ehkä jonain päivänä...

Kesäkukkiakin on tullut hankittua. Muutama.Kasvimaa -projekti edistyy hissukseen. Lidlistä hankittu Florabest kasvihuone toimii kuin unelma. Asukkaina siellä on tällä hetkellä erilaisia paprikoita ja munakoisoja. Kaikki omissa ruukuissaan, odottamassa avomaalle pääsyä. Kasvihuoneessa paprika kukkii, muutama uusi tomaattilajike on myös innostunut kukkimaan. Osa tomaateista on kärsinyt hieman kylmästä - vetää vähän violetiksi alalehtiä. Keittiössä kesäkurpitsan taimet kasvavat kohisten ja kohopenkki nille on edelleenkin suunnitteilla.

Kiirettä pittää, ja mitään ei oikein saa aikaiseksi. Että semmosta täällä - nelosvyöhykkeellä.

4 kommenttia:

 1. Siperianhernepensaankin voi uudistaa, ei sitä pakko ole hävittää, jos siitä muuten pitää. Höh, huomasin samalla , ettei omalla pihallani ole sitä ollenkaan...

  VastaaPoista
 2. Olen sen uudistamistakin miettinyt, mutta miten mahtaa onnistua... Se on joskus vuonna nakki ja muusi leikattu alas noin metrin korkeudelle (!) - rungot on mahtavan paksuisia metriin asti ja rumat kuin mitkä. Kuten tuossa kirjottelin - ei harmainta hajuakaan mitä sille enää tuossa muodossa tekisi - paitsi kaivaisi ylös. Se kai lähtee kasvamaan pistokkaista? Vai pitäskö yrittää kerätä siemenet talteen ja kasvatella uusia..?

  VastaaPoista
 3. Erilaisten puutarhapalstojen mukaan voi puutuneenkin leikata alas ja niin muistaisin ”kotona” aikoinaan myös tehdyn. Tosin asun II-alueella, että mitä nuo vyöhykkeet sitten aiheuttaa, toisaalta tuo on niin sitkeä laji, että uskoisin sen selviävän. Itse pelaisin kyllä varman päälle ja ottaisin niitä siemeniä myös talteen ja kuka kieltää koittamasta, josko oksan saisi juurtumaan?

  Kokeile kaikkea, nyt oksan juurruttamista, siemenet maahan, kun niitä tulee ja sitten keväällä teet rajumman nuorennusleikkuun, kannattaisiko se tehdä muuten vaan osalle, varmuuden vuoksi?

  VastaaPoista
 4. Jep, täytyy yrittää. Onhan tuo hoidettuna varmaan ihan mukavan näköinen pensas. Ja selviää pakkasistakin todella hyvin. Toivottavasti muistan sitten syssymmällä niitä siemeniä kerätä.
  Uskaltaisikohan tuon vetää ihan melkein maan tasalle. Mahtaiskohan enää nousta....

  VastaaPoista