keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kasvilaatikko kasvimaalla valmistunee pikkuhiljaa istutuskuntoon...

Kasvilaatikkoprojektini on kaikenkaikkiaan isohko homma. Täällä sitä tehdään nyt vähän niinkuin peppu edellä puuhun mentäisiin. Ai miksikö? No siksi, että tuo on ihan liian suuri yksin siirrettäväksi. Pakko oli siirtää silloin kun oli apuvoimia paikalla. Normaalistihan pohjatyöt tehdään ensin ja sitten laatikko paikoilleen. Meillä se nyt tehdään näin:


Onnistuuhan se näinkin. Niin kauan kun olen sekä projektivastaava, että ainoa toteuttaja, joutuu olemaan jokseenkin luova noissa työtapavalinnoissa.

Homma on edennyt tuosta kuvan tilanteesta jo sen verran, että n. 30 cm maata on poistettu korkeimman omakätisesti koko laatikon matkalta. Alunperinhän tarkoitus oli laittaa sinne alle kerros sanomalehtiä estämään kutsumattomia juurakkoja, mutta innostuin sitten kuitenkin vuoraamaan pohjan juurimatolla, kun satuin sitä kohtuuhinnalla löytämään. Ihan kivasti sen sai pujoteltua laatikon ulkopuolellekin, vaikka oli siinäkin oma hommansa. Eli jos pohjatyöt olisi tullut tehtyä ensin, olisi tämäkin erittäin mielenkiitoinen ja varsin haastava työvaihe jäänyt kokematta. Toisaalta tuon muutaman kuution verran maata siirreltyäni en tässä hirmuisesti kovin kummoisia haasteita enää kaipaile.

Nyt on sitten vuorossa mullan takaisin laitto - siis mullan pistelen sihtiverkon läpi ja keräilen kutsumattomien vieraiden juuret pois. Lähinnä taistelen juolavehnän kanssa. Iso homma, mutta hissunkissun sekin tulee tehtyä. Sääkään ei ole suosiollinen ollut - aina välillä kun vähän sataa tihuuttaa - eikä sateella kannata multaa siirrellä. Päällimmäiseksi tuohon sitten tulee muutama hassu kuutio multaa, niin paljon kun rikkaruohoista vapaata tavaraa täältä löytyy. Tulikohan tästä nyt joku ikuisuusprojekti? Toivottavasti ei...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti