perjantai 18. kesäkuuta 2010

Harvinainen näky - raakile bongattu!

Jo jonkin aikaa olen pohdiskellut, että mahtaako noista tomaateista, joita kasvattelen tulla yhtään mitään. Toisaalta olen miettinyt, että mikäköhän lajike niistä ensimmäiseksi alkaa tehdä raakileita. No nyt sekin on sitten selvillä. Ensimmäiset raakileet bongattu eikä olla edes juhannuksessa vielä!

Tämä aikainen aloittaja on tuo Yellow Pearshaped -lajike. Sen pitäisi tuottaa sellaisia pieniä keltaisia päärynänmuotoisia tomatteja kasapäin, mikäli siemenpussiin on uskominen.

Yellow Pearshaped on runkotomaatti. Jossain tosin kehotettiin jättämään muutamia varkaita poistamatta, että kasvista tulisi enemmän pensasmainen. Toiset taas näyttävät neuvovan, että varkaat pitää ehdottomasti poistaa. Sitä sitten tässä miettii, että mitä tekisi kun ristiriitaista tietoa saa. No, vielä ei niitä varkaita kovin montaa ole, eli päätöksenteolla ei liene kiire. Katsotaan sano..Tänään tosiaan bongasin ensimmäiset raakileet, niitä oli kahdessa eri yksilössä. Näyttää siis siltä, että ehkä niistä sittenkin jotain satoa saadaan, sitten joskus.

1 kommentti: