torstai 3. kesäkuuta 2010

Florabest kasvihuoneen pystytys

Noniin, nyt se on kasattu viimeinkin se upouusi Florabest minikasvihuone. Vekotinta muutama kuukausi sitten ostaessani olin lähinnä skeptinen, mielessä oli lähinnä se, että siitä saa varmasti jonkinlaisen suojan jollekkin kylmänaralle kasville tai jotain. Purettiin sitten osat paketista ja ensimmäinen ajatus mikä mieleen tuli oli: ”VAU, se on iso!” Isompi se oli kuin olin kuvitellut. Pakkauksessa oli mukana kaikki tarvittava ja ihan mukavat koontiohjeetkin, kokoamisessa ei isännältä mennyt kuin ihan hetki. Suurempi homma sitten oli alustan tasaus ja rikkaruohojen sun muiden asiaankuulumattomien kasvikunnan edustajien poistaminen asennuspaikalta. Mitäköhän siinä olisi kaikkineen mennyt aikaa, vajaa tunti. Tästä itse kasvihuoneen kasaaminen vei ehkä 15 minuuttia.

Pakkauksessa oli mukana myös aika heppoisen näköiset ankkurointiin tarkoitetut teräspiikit. Niitä maahan laittaessani ajattelin, että nuo eivät kyllä kunnon puhurissa pidä, ei tarvita kuin yksi kelpo ukkosmyrsky ja koko kasvihuone mennä viilettää tuulen mukana muille maille. Mutta.. Kuinkas ollakaan, pari tuntia sen jälkeen kun oltiin homma lopeteltu, nelosvyöhykkeen tämän kolkan yli mennä puuskahti pienimuotoinen ukkosrintama mahtavine tuulenpuuskineen kaikkineen. Ja tuollapa tuo vielä on ihan samalla paikalla kuin mihin se pystytettiinkin - se kasvihuone. Eli melkoisen tyytyväinen tuohon hankintaan olen, ainakin vielä tässä vaiheessa. Yhtään kasvia en tuonne ole vielä ehtinyt laittaa. Ihan jo pelkästään senkin takia, että kukas sitä nyt kaatosateessa puutarhahommia tekisi, vallankin kun jyristelee ja salamoi sen verran paljon, ettei oikein uskalla nokkaansa edes ulos pistää. Samasta syystä tässä ei nyt yhtään kuvaakaan tuosta hökötyksestä ole, ei oikein onnistu kaatosateessa kuvienkaan otto.

Mutta ans kattoo nyt, eiköhän tuonne huomenna viimeistään jotain kasvikunnan edustajaa saada testaamaan, onko tuosta minikokoisesta kasvihuoneesta yhtään mihinkään. Toivottavasti on.

Edit: Ja sitten se kuva:


Ja se on toiminut kuin unelma! Paprikat ja munakoisot suorastaan kasvavat silmissä. Kylmääkin on ollut, pahimmillaan +3 yöaikaan, mutta ei tuo lämpötila ole tuolla minikasvarissa liian alas päässyt.

5 kommenttia:

 1. Kirjoitin tähän pitkät tarinat ja unohdin tuon kirjaintarkistuksen prkl,! Siis tuo minikasvari on varmasti parempi kuin ei mitään, mutta luultavasti jo ensi keväänä haluat täyskokoisen, pikkusormi vie mukanaan...

  VastaaPoista
 2. Täällä rokkaa ja kovaa. Mustasilmäsusannat kasvavat hurjasti, peittävät kohta koko pajukehikon. Tai siis jos kissat jättävät rauhaan.

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Meillä mustasilmäsusannat asustavat vielä siemenpussissaan. Unohtui koko kukkajuttu! No, ehkä ensi vuonna sitten... tai sitten ei.

  VastaaPoista
 4. Jep, nyt sitten sorruin ja ostin puutarhalta jo ihan kivan kokoisen yksilön. Pakko oli saada kun olivat niin nättejä =)

  VastaaPoista