tiistai 15. kesäkuuta 2010

Mutavelliä ja kuravettä

Ei tässä ole paljon puutarhahommiin päässyt. Sääkuviot jatkuvat vaan samanlaisina. Eli pääsääntöisesti täällä nelosvyöhykkeellä sataa. Mahtuu sinne väliin vähän poutajaksojakin sen verran, että ehtii työvälineet pellolle kiikuttaa. Tänäänkin, ehdin peräti seuloa kolmisenkymmentä litraa multaa ja sitten tuli äkkilähtö.


Peltoparka on siis vähän samassa tilassa kuin suo tällähetkellä, kuin hyllyvää hetteikköä ja sinne ihan varottamatta saattaa humpsahtaa nilkkojaan myöten mutaan.

Rumaa ja märkää, märkää ja vielä rumepaa. Tarttis varmaan hankkia sadetakki. Sitten voisi vaikka mennä kaatamaan puita tai jotain. Heilumaan kirveen tai vesurin kanssa kuitenkin tai perkaamaan ojaa, sekin kai sujuisi sateella, jos vaan olisi se sadetakki. Ketuttaa tuo sää ja jotainhan sitä olisi tehtävä. Olen tässä näiden sadejaksojen aikana kuluttanut aikaani kutomalla sukkia. Kolme kappaletta niitä sukkia on jo, vaan alkaa tämä sisällä nyhjääminen jo kyllästyttää.


Kasvihuoneessa olevat kasvit toki kasvavat ja tomaatit kukkivat. Mutta kun sen kasvarin katto vuotaa - sekin vielä - niin ei sielläkään viitsi sateella ilman sadetakkia hommia tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti