maanantai 14. kesäkuuta 2010

Tää on niin tätä - sataa - sataa - sataa

Sadetta on piisannut. Välillä on hetken aikaa poutaa - jopa aurinko on näyttäytynyt muutaman minuutin ajan ja sitten taas sataa. Pellolla uppoaa nilkkojaan myöten mutavelliin. Taisi jäädä pelkäksi haaveeksi istutushommat sen kasvimaalla olevan laatikon ulkopuolelle tältä vuodelta. Laatikko on nyt valmis - mullat on laitettu kuntoon ja enää puuttuu loppusilaus - eli kasvien kylvö/istutus.

Kukkapenkeissä kuitenkin käy kova kuhina. Kukat kasvavat ja kaikenmaailman öttiäiset käyvät niissä kylässä. Vaikka sataakin. Maasta on noussut muutamia yllätyksiä, joita en osannut odottaa. Kaikkia en edes tunnista.


Tämmöisiäkin on noussut. Mikä lie. Tunnistaako kukaan?

Nyt viimeisen parin tunnin ajan on ollut poikkeuksellisesti poutaa. Ja aurinko paistaa. Toivottavasti tuo maa kuivuu nopeasti. Isäntäkin on oppinut leikkaamaan nurmikon suorin linjauksin. Tuolla se iloisesti hihitteli pihalla, että alkaa pikkuhiljaa oppia käyttämään näitä koneita. Ihan hyvä jos näin on. Nyt tietysti paistaa aurinko ja ulkohommia voisi tehdä kun telkkarista tulee jalkapalloa: Hollanti - Tanska -ottelu. Ei hollannikasta saa telkkarin edestä mihinkään, kun on joku tuommoinen peli menossa. No, kyllä se melkein sai tuon koko nurmikon ajeltua tuossa ennen kun rynnisti sisään. Toivottavasti ehtii vielä tänään tehdä loputkin.

Itse olen keskittynyt tänään vähemmän puutarhamaisiin hommiin, nimittäin ikkunat oli pakko jo pestä - lienee ainakin vuosi siitä kun tässä talossa on ikkunat viimeksi pesty. Tosin vaikea sanoa, kun ei ole aiheesta mitään havaintoa. No, nyt ne on pesty ja varmaan meikäläisen täällä majaa pitäessä tulee pestyäkin vähän useammin. Toivottavasti.

Tuli sitä sen verran puutarhaakin muistettua, että kylvin sipuleita. Pillisipulia ja kevätsipuleita ym. samantyyppisiä lajikkeita. Montaa lajia, tietysti. Mutta ei sentään seitsemää sorttia tällä kertaa - ei ainakaan vielä.

Raparperikin perhana pääsi kukkimaan.


Nättihän se on, pitäisköhän antaa tehdä siemeniä jos vaikka ensivuonna siemenistä lisäisi...

2 kommenttia:

  1. Kurjenmiekkaahan tuo, jos se on n. 20 senttistä niin on kääpiölajiketta, kurkkaappa blogistani kohdasta Iiris. Kuvani ovat kyllä onnettomia, mutta on siellä ne tekstit=)

    VastaaPoista
  2. Joo - tämä on isompaa lajia. Kiitti vinkistä, kävin siellä blogissasi tsekkaamassa ja googletin sitten lisää kuvia ja irishän tuo näyttäisi olevan. Täällä on vähän sellaista tutkimusmatkailun makua - kun ei yhtään tiedä mitä tuolta penkeistä nousee ja ikinä ei ole ollut vahvimipia puolia tuo kukkien tunnistaminen....

    VastaaPoista