maanantai 28. kesäkuuta 2010

Raakileita, raakileita enemmän raakileita

Täällä ei kasvirintamalla kauheasti tapahdu. Tomaattienikaan tilassa ei juurikaan ole muutosta tapahtunut. Paitsi että kukkivat ihan sikana. Lähes kaikki. Ainoastaan Chocholate Cherry -tomaatti antaa vielä odottaa kukintaansa. Munakoisot taitavat olla mennyttä. Siirsin loput pikkukasvarista avomaalle. Jos selviävät niin hyvä - jos eivät - so what. Paprikoista en tiedä. Lopettivat pirulaiset kasvamisen.

Mutta on täällä jotain positiivistakin tomaattien kukkimisen lisäksi, ainakin se, että karviaiset ovat täynnänsä raakileita.Ei positiivista on se, että piha on täynnänsä rastaita. Laskin tuossa joku aika sitten 8 aikuista + poikaset. Pitäis varmaan alkaa hätistelemään niitä muihin maisemiin.

Kummallinen eläintarha tämä näyttäisi olevan. Tuossa juuri äsken bongasin peltomyyrän, joka viiletti juhannusruusupuskaan ikkunan alla. Vähän aikaisemmin seurattiin kissojen kanssa silmä kovana tavallisen hiiren touhuja - myös keittion ikkunan alla. Puhumattakaan nyt sitten siitä, että vakivieraina tuossa ovat mm. pikkuvarpunen perheineen, talitiaisia, sinitiaisia, punatulkku poikasineen (!), käpytikka, vihervarpusia, viherpeippoja ja vesilinnut sitten vielä erikseen.

Varisperhe onneksi saatiin häädettyä pois. Toivat perhanat tuolta naapurista monen sadan metrin päästä kalanperkuujätteitä tuohon pihaan. Tosi ilosesti rouskui kalanruodot ja nahkat vaan jalkojen alla kävellessä. Manasin ne sanonko minne - ja manasin jo mielessäni naapurinkin ja mietin menekö syöttämään ne perkuujätteet herra naapurille. Alakautta. Korkeimman omakätiseti. Normaalisti perkuujätteitä kun ei ojaan heitetä. Vaan taitaa olla täällä tuppukylällä eri säännöt.

Supikoirallakin näyttäisi olevan pennut. Saas nähdä koska se kettu tuo omansa näytille. Rusakkoa/Jänistä ei ole pariin päivään näkynyt. Mutta tuossa ihan lähistöllä on kyllä bongattu karhu. Niin ja vajaan kymmenen kilometrin päässä ilves. Varsinainen eläintahra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti