maanantai 15. tammikuuta 2018

Isoja tikkoja

Talvisaikaan tässä hoodeilla oleskelee aika monta tikkaa. Kevättä kohti kun mennään, tikkojen määrä aina yleensä lisääntyy. Parhaimmillaan tässä on yhtä aikaa ollut kolme palokärkeä etupihan puolella kinastelemassa ja neljä käpytikkaa takapihalla reviiristä tappelemassa.

Tänä talvena harmaapäätikkoja on ollut vähemmän kuin yleensä. Nyt viime viikkoina tuossa on käynyt vain yksi naarastikka kerrallaan ja sekin satunnaisesti silloin tällöin.


Kunnon kuvia on ihan turha tähän aikaan vuodesta edes kuvitella saavansa, kaikki mielenkiintoiset vipeltäjät kun tuppaavat tulemaan näytille aina silloin kun keli on huono, sataa lunta tai räntää tai kun on liian pimeää tai hämärää, niin ettei valo tahdo kuviin riittää.Viime vuonna tässä kävi koirastikkojakin, mutta tänä vuonna toistaiseksi vain tuo yksi naaras.


Koiras on muuten ihan naaraan näköinen, paitsi että sillä on todella punainen päälaki.Isoja tikkoja ovat, eivät kuitenkaan sentään niin isoja kuin palokärjet. Palokärjistäkin olisi tarina, täytyykin seuraavaksi kirjoitella niistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti