tiistai 31. toukokuuta 2011

Pikkuoravat

Rouva orava käy poikasineen tuossa lintujen ruokintapaikalla ihan joka päivä. Yleensä ne käyvät siinä peräkkäin, mutta joskus sattuu niin, että osuvat ruokailemaan samaan aikaan. Poikaset ovat jo melko isoja - niin kuin ensimmäisen oravapesueen tähän aikaan vuodesta kuuluukin. Oravathan eivät kovinkaan mielellään siedä kilpailijoita omalla reviirillään, mutta tämä rouva kyllä sietää poikasiaan ihmeen hyvin. Nuo ovat selvästi jo parin kuukauden ikäisiä ja varmaan kohta lähtevät etsimään omaa reviiriä itselleen.


Kyllä tuossa auringonkukkasiemenkasassa on mahdoton pöllytys käynyt, kun pikkuoravat käyvät sitä tonkimassa. Kaivavat todella isoja kuoppia, siellä kasassa alimpana on vielä jonkin verran siemeniä jäljellä, muutenhan tuolla onkin ihan vaan pelkkiä kuoria.


Hyvin näyttävät siemenet kelpaavan, vaikka niitä pitääkin kaivaa melko syvältä esiin.

Onnistuin nappaamaan kuvan yhdestä poikasesta ja emosta.


Niin, rouva orava on uudestaan raskaanakin. Ja tosi paksusti onkin. Kuvasta sitä ei huomaa, mutta kun se istuu ja sitä katsoo edestä, poikaset erottuvat selvästi. On rouvalla tosi iso massu, kohta varmaan täällä on liuta uusia oravanpoikasia vipeltämässä pitkin pihamaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti