keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ensin ne kaataa luvatta mun puut - ja sitten ne vielä yrittää laskuttaa…

Sarjassamme Tuppukylällä tapahtuu: Nyt ollaan sitten sellaisessa tilanteessa, että mahdollisesti on pieni meikäläinen maanomistaja kaupungin kanssa napit vastakkain. Aikaisemmin jo kirjoittelin siitä, että kaupungin metsuri heilui tuolla rajalinjan tuntumassa kaatamassa pöpelikköä. Nyt sitten aikoo sieltä kaataa pari isompaakin puuta. No ei siinä mitään, en ole ihan varma missä kohti tarkalleen se raja kulkee, eli saattaa olla, että kyseiset puut ovat ihan rajalinjalla. Mutta entäs sitten, jos ovatkin minun tontillani? Maanmittaushallituksen kartan mukaan raja menee ihan sen polun vieressä.

Aikaisemmin jo soittelin kaupungin puutarhurille, joka tuon kaatomääräyksen oli antanut. Puutarhuri sanoi olevansa yhteydessä mittauspuoleen, että saadaan nuo rajat selviksi. Vaan siellä tuo on metsuri edelleen ja ihan selkeästi on kaatanut puita ja pöpelikköä minun maaltani. Eipäs tässä mitään, koska haluan tuon asian selväksi, soitin kaupungin maanmittausteknikolle. Ihan mukavantuntuinen henkilö ei siinä mitään, oli se kaupungin puutarhurikin jo häneen ottanut yhteyttä sen rajan merkitsemisen tiimoilta. Siinä sitten asiaa selvitettiin ja on sieltä kuulemma tulossa kaverit paaluttamaan tuota rajaa. Vaan kaveripa tuumasi, että laskuttavat minua sen rajan merkitsemisestä. Ai että niinkö? Laskuttavat minua, kun ensin kaatavat puitani..? Noh, mitäpäs siinä meikäläinen enää muuta voi tehdä kuin todeta kylmän viileästi (itse asiassa purskahdin nauruun) että joopa-joo, siinä tapauksesa minun sitten pitää laskuttaa kaupungilta ne kaadetut puut, kolminkertainen kantohinta (lain mukaan) + muut kulut. Että semmoista täällä tällä kertaa. Tuohon sitten vastapuoli - hetken hiljaisuuden jälkeen totesi, että ehkä on helpompaa, jos kukaan ei laskuta ketään. Tämähän passaa minulle. Mielenkiinnolla jään tässä odottamaan, mitä tapahtuu - saanko laskun vai en.

Edit: Tapahtumien saamien käänteiden takia tässä ihan pakko vielä kommentoida tuota edellistä kirjoitusta. Nythän on nimittäin niin, että tuolla ns. luontopolun puoleisella rajalla rajanaapurinani onkin Suomen Valtio - eikä suinkaan tämän Tuppukylän kaupunki. Soittelin nimittäin liikennevirastoonkin - rautatien ja sen viereisen maapohjan omistaa lähes poikkeuksetta valtio. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että nyt on kaupunki mennyt kaatamaan puita sekä valtion maalta että minun maaltani. Sieltä nyt tulee henkilö paikanpäälle virastosta =)... saas nähdä.

Edit 2: Kävin sitten illemmalla kävelemässä tuon alueen läpi ja nappasin muutaman valokuvankin.


Ei ole ihan pienimmästä päästä tuokaan koivu, mikä on pistetty nurin.

Älyttömän pitkiä kantojakin sinne on ilmestynyt.Tuollainen reilun metrin pituinen kanto - suorastaan *tuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti