torstai 26. toukokuuta 2011

Pienen jyrsijän buffet

Jokin kummallinen otus on taas syödä mussuttanut suurimman osan taimista kasvihuoneessa. Jopa ne suurella vaivalla kasvattamani siperianhernepensaan taimet on pistetty parempiin suihin. On se ryökäle jopa kaivanut istutusruukuista kurpitsansukuisten kasvien siemenet esiin ja syönyt nekin. Eli lohduton näkymä odotti tänä aamuna kun kasvihuoneeseen menin. Pavut se oli onneksi jättänyt rauhaan. Minulla on omat epäilykseni, kuka siellä oikein kasvihuoneeni tasoja seisovana pöytänään pitää. Olen nähnyt pienen jyrsijänsukuisen otuksen mennä viipottavan kasvarilta autotallille muutaman kerran. Tuon otuksen joka siellä aterioimassa käy, on pakko olla melko pieni, isompia reikiähän tuonne kasvihuoneen sisäpuolelle ei mene ja jos kyseessä olisi isompi otus, olisi siellä pahempi siivo. Ihme tyyppi, mutta toisaalta onhan siinä melkoisen monipuolinen ja terveellinen buffet sille ollut tarjolla tähän asti. Vaan ei tule olemaan enää - tää baari menee kiinni nyt!

Ei tässä sitten auttanut muu kuin aloittaa uudelleen alusta koko kylvöhomma. Pistelin sitten multaa istutusruukkuihin sarjassa parin tunnin ajan. Tuossa ajassa kyllä sitten ehdin nimilaputtaa ne ruukut ja myös paiskata siemenet sinne multaan. Tällä kertaa laitoin ruukut isoihin 35 litran läpinäkyviin muovilaatikoihin. On ihme otus jos muovia pitkin pystyy ruukuille kiipeämään. Osan ruukuista vein pieneen Florabest-kasvihuoneeseen kasvimaan laidalle. Tuossa pikku kasvarissa lämpötila pysyy todella korkealla ja pitkään, eli eiköhän siellä itämistä ala kohtapuoleen jo tapahtua.

Tällä hetkellä täällä siis on itämässä mieletön määrä eri kurpitsalajikkeita, erilaisia kesäkurpitsalajikkeita, butternutteja, jättikurpitsaa, tuhkimokurpitsaa, valkoista, sinistä, vihreää ja kaikkea mahdollista. Ihan kiva tässä on odotella sitä, että itävät ja pääsee ne tuonne pellolle istuttamaan. Tosin vielä on liian viileää, toivottavasti kelit muuttuvat tasaisen lämpöisiksi heti kesäkuun alusta, jotta pääsee istutushommiin.

3 kommenttia:

 1. Ymmärrän täysin, miltä sinusta tuntuu. Minä olin istuttanut salko- ja ruusupapua ulos pitkän rivin tavoitteenani saada naapurit näkymättömiin, mutta annas olla, papu toisensa perään katoaa yön hämärinä tunteina. Enää muutama jäljellä ulkona, mutta kasvihuoneistutukset ovat onneksi säilyneet. Lienee myyrä?

  VastaaPoista
 2. Vois olla oravakin... Ne kaivelee ainakin täällä ihan mielellään siemeniä maasta. Eikös sulla ollut siellä vakivieraana orava lintulaudalla? Myyrät kyllä on todennäköisempi vaihtoehto, luulisin..

  VastaaPoista
 3. Se OLI myyrä. Viritin loukun ja siihen se jäi. Loput pavut ovat säästyneet.

  Kyllä on orava edelleen. En malta olla syöttämättä, kun minusta se on niin soma ja tuo iloa arjen harmauteen. Linnutkin tietysti syövät oravan tarjottavia, mutta eivät toivottavasti menetä luontaisia ruoanhankintataitojaan...

  VastaaPoista