torstai 5. toukokuuta 2011

Hulvaton kylvörupeama

Otin sitten itseäni niskasta ja painuin tuonne kasvihuoneelle. Laitoin nyt sitten satakunta siperianhernepensaan siementä itämään. Huomenna tai joskus lähipäivinä olisi tarkoitus laittaa loputkin viime syksynä kerätyistä siemenistä multaan. Aika monta pensasta yritän kasvattaa, tarkoituksena on saada tuonne rajalle aikaiseksi jonkinlainen pensasaita. Meneehän siihen tietysti muutama vuosi, ennen kuin siellä mitään mainittavaa on, mutta on sen verran nopeakasvuinen pensas tuo siperianherne, että jo parin vuoden kuluttua siellä pitäisi olla metrin puolentoista mittaisia pensaanalkuja leikkausta odottamassa. Tavoite olisi saada kasvatetuksi sellaiset hulppeat 500 tainta vähintään. =)

Laskeskelin tuossa, että verkkoaita tulisi maksamaan niin paljon, että sillä rahalla tekisi jo muutaman etelänmatkan. Siis rajaa, mihin aitaa olen ajatellut, on tuolla puolisen kilometriä, eli ei ihan mistään pikkupätkästä ole kyse. No, ihan olen tyytyväinen, jos saan aikaiseksi edes parinkymmenen metrin aidan tai realistisesti ajateltuna kyllä se kymmenkin metriä riittäisi. Tai vielä parempi, kunhan nyt edes yksi noista siemenistä itäisi :)

Ajatuksissa oli ensin laittaa pajuaitaa, mutta sen tekeminen noin pitkälle pätkälle olisi turhan vaivalloista. Sitten päädyin tuohon siperianhernepensaaseen. Senhän voi antaa kasvaa sitten ihan leikkaamattomanakin, jos siltä tuntuu. Ja kustannukset nyt on aika minimaaliset, jos ne saa kasvatettua itse. Jänniä aikoja odotettavissa nyt muutamaksi viikoksi - kai ne viikossa parissa itää jos on itääkseen..?

2 kommenttia:

  1. Sitkeys palkitaan aina. Onnea pensaiden kasvatuksen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja johan minä nuo ehdin jäädyttääkin. Kylvämistä seuraavana yönä oli pakkasta - illalla vastakastellut kylvökset olivat aamulla - jäässä! No, ovatpahan nyt ainakin saaneet kunnon kylmäkäsittelyn.

    Ihme on, jos noista purkeista enään mitään kasvintapaista nousee. Täytynee tänään laittaa lisää siemeniä multaan.. ehkä niistä joku vaikka sitten innostu kasvamaan...

    VastaaPoista