sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Tulipahan tehtyä: ihan tavallisia kohopenkkejä

Olen koko aamupäivän väsännyt kaikenlaista puutarhaan liittyvää. Kävin vähän tuolla pellollakin hillumassa - tuloksena oli kolme muotopuolta viiden metrin kohopenkkiä. Muotopuolia ne ovat vielä siksi, etten toista reunaa vielä ehtinyt tasoittaa. Tasoittaa ne ehtii hyvin viimeistään siinä vaiheessa, kun niihin jotain istuttaa.


Nauratti ihan kun tuonne pellolle aamutuimaan menin, ukkokullan niin suurella vaivalla viivasuoraan vetämät perunapenkit eivät sitten enää olekaan suoria, tai eivät ainakaan enää näytä suorilta. Koira kun on käynyt pomppimassa penkkien päällä, ja tietäähän sen miten siinä käy. Joka askeleella onnistuu vähän muokkaamaan viivasuoraa penkin reunaa vähän vähemmän suoraksi. Tekisi niin mieli sanoa miehelle ne surullisen kuuluisat sanat: ”Mitäs minä sanoin”. Vaan antaapa olla, ehkä tuo huomaa sen itsekin ;).

Samalla peltoreissulla tuli sitten seulottua lavakaulus -kasvilaatikkoon loputkin mullat.


Melkoisesti sieltä löytyi asiaankuulumatonta juurakkoa sun muuta poistettavaa. Nyt olisi sitten yksi laatikko istutusta vaille valmis.

Kasvihuoneessakin tapahtuu - pavut, basilikat ja timjamit ovat itäneet. Kasvarissa siperianhernepensaspurkit näyttävät elonmerkkejä myös. Hurjan pitkään niillä kesti itää. Mutta näyttäisi siltä, että itää ne lähes kaikki sitten kuitenkin, kun vaan malttaa odottaa.


Ulkona tällä hetkellä voiton puolella näyttäisivät olevan rikkaruohot. Juolavehnä ja voikukka rehottavat joka puolella. Tosin jotain kivaakin tuolla on. rentukat kukkivat takapihalla! Se on jo ihan selvä kesän merkki se.
Onneksi nuo eivät kuitenkaan ihan pihassa kasva - sehän olisi merkki varsin vetisestä pihapiiristä…

Kurjenmiekatkin näyttävät olevan jo hyvällä alulla - ei mene varmaan montaakaan viikkoa kun kukkivat jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti