lauantai 7. toukokuuta 2011

Jos jokin menee pieleen…

Murphyn lain mukaan jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen. Joopa-joo, oli sitten pakkasta viime yönä. Reippaanlaisesti jopa. Aamulla kuudelta mittari näytti -3 astetta, ei paljon ilahduttanut tuo. Koiraa ensimmäistä kertaa aamutuimaan ulkoiluttaessa tuli sitten todetuksi, että totta se on, .. jos jokin voi mennä pieleen, … se menee. Ne perhanan siperianhernepensas istutukset, saivat nyt kyllä totaalisen kylmäkäsittelyn. Olivat meinaan pohjiaan myöten jäässä ne pikkuruukut aamusella. Jos jokin niistä itää, on se kyllä todellinen ihme. Taidanpa taas siirtyä puutarhapuolelta taas lintubongariksi, ainakin siihen asti kunnes ilma lämpiää…

Nämä viilenneet ilmat ovat tuoneet tuonne lintulaudan ympäristöön hurjan määrän satunnaisia vierailijoita. On siellä kyllä nyt sellaisiakin vesseleitä, jotka ovat asettuneet tähän lähistölle ihan oleilemaan. mikäpäs siinä on lintusilla ollessa, kun tuossa on vielä lounaskuppila auki. Suurin kävijäjoukko tällä hetkellä on noin vähän vajaa sata järripeippoa. En ikinä olisi voinut kuvitella näkeväni noita lintuja yhtä aikaa noin monta. Tuo parvi viettää yönsä tuolla koivikossa, asettuvat sinne korkealle puiden oksille siinä vaiheessa kun alkaa tulla liian hämärää ruokailuun. Kyllä siinä varsinainen viheltely ja sirkutus käy, kun tuollainen parvi alkaa asettua yöpuulle. Ovat ihmeen äänekkäitä muutenkin, tuolla ne nytkin sirisevät toisilleen pihapuissa. Varmaan on parven muuttomatka tyssännyt näiden kelien takia tähän. Eipä minulla mitään sitä vastaan ole, kauniita lintuja ja ihan hauskoja seurattavia, kun tuossa ruokintapaikan ympäristössä töppäilevät. Tuon parven seassa liikkuu myös parisenkymmentä vihervarpusta, ainakin ovat tuossa ruonkinta-paikalla samaan aikaan yleensä.


Tässä vaan edelleenkin seuraillaan eläinpopulaation kohelluksia tontilla… loppunee seurailut siihen, kun ilmat antavat myöten kasvimaalla puuhastelun aloituksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti