torstai 21. heinäkuuta 2011

Tomaatteja tulossa?

Glacier -lajikkeen tomaatit alkavat pikkuhiljaa jo vähän punertaa. Tämä on ollut minulle uusi tuttavuus tänä vuonna. Lajikkeen pitäisi olla erityisen kylmänkestävä, satoisa ja vieläpä maukaskin. Saas nähdä minkälainen tuo on, tuskin maltan odottaa, että ensimmäiset kypsyvät ja pääsee maistamaan.


Tämä tomaattilajike tekee aivan erilaisen lehden kuin nuo tavanomaiset tomaatit. Eipä tätä meikäläinen olisi lehtien perusteella tomaatiksi kyllä tunnistanut.

Vaikka tarkoitus oli tänä vuonna saada kaikki ajallaan ja ajoissa maahan ja kasvamaan, niin siltikin kävi joidenkin lajikkeiden kanssa hassusti.

Osa niistä kasveista, joiden jo tässä vaiheessa pitäisi tehdä hedelmiä, alkaa vasta kukkia.  Olin jo luopunut toivosta vesimelonin suhteen, näytti siltä, että se ei edes kuki.


Vaan kuinka ollakaan, siellä on kuin onkin muutama kukka. Eri asia on sitten, ehtiikö sato kypsyä, jos sellaista ylipäätään on edes tulossa. Nämä kasvavat pellolla kaaritunneli-kasvihuoneessa, joten jos oikein hyvin käy ja on pitkä ja lämmin syksy, saattaa sieltä jopa jotain saadakin. Toivossa elellään.

Koiruudet ovat joka päivä aivan puhkiväsyneitä. Molemmat ovat sen verran pentuja vielä, että leikkimiseen puhtia riittää tuntitolkulla. Tosin tuo toinen on vielä niin pieni, että väsähtää huomattavasti nopeammin kuin Ronja. Niin, Ronjahan ei leikkimistä lopeta, ennen kuin sen käskee paikalleen.
Vielä on kaveruksilla sen verran kokoeroakin, että Ronja vie tuota pientä ihan miten haluaa. Vaan eipä tässä varmaan kauaakaan kulu, kun tuo pieni mennä porhaltaa koossa Ronjan ohi. On meinaan aikamoisen isokokoinen koiruus tulossa tuosta. Ronjakin on kohtuullisen kokoinen narttukoiraksi, korkeutta sillä on sellaiset 64 senttiä, vaatimattomasti…

4 kommenttia:

 1. Olen käynyt lukemassa uudet blogitekstisi, mutta aikaa kommentoimiseen ei meinaa löytyä. Ne mustikat, ja variksenmarjat ym... Ja vielä on tuo työkin.

  Vai että uusi perheenjäsen! Nyt alkaa olla talon suojaus kunnossa, sanoisinko näin. Kummallakin on kyllä tosi lempeä katse, mutta kaipa noista ruutia löytyy tarvittaessa.

  On varmaan kiva seurata koirien telmimistä. Muistan oman koirani pentuajan, miten se äkkiä väsähti, kun oli leikkinyt ulkona. Äkkiä kipitti omaan boxiin ja unta nuppiin. Kuulemma koiran hyvän luonteen kehittymisen kannalta on tärkeää, että pennun annetaan nukkua niin paljon kuin nukuttaa, eikä silloin häiritä.

  Sulle tulee paljon tomaatteja! Minä latvoin tänään pakon sanelemana runkotomaatit. Eivät sopineet kasvamaan. Pensastomaatit sitä vastoin ovat jotenkin pysäyttäneet kasvunsa. Siispä lannoitin kaikki kasvustot kanankakalla. Saa nähdä, auttaako. Ämpärikasvatuksessa ei tainnut nyt riittää ravinteet, mutta toivottavasti ehtii vielä tilanne korjaantua.

  Jos sulla on mahdollisesti vaihdettavia, minkä tahansa kasvin siemeniä, niin olisin kiinnostunut. Minulta löytyy ainakin paljon erilaisia tomaattien siemeniä.

  VastaaPoista
 2. Ihan sama juttu täällä, aika ei riitä ja ei tahdo ehtiä mitään tekemään. Tuossa yhtenä iltana hämärän aikaan sitten istuin alas koneelle ja naputin valmiiksi viisi lyhyttä tekstiä ja laitoin ne automaattijulkaisuun. Kun nyt jo tiedän, että lähipäivinä ei juuri koneelle ehdi, kun perheen miesväki tulee tänne pitkää viikonloppua viettämään.

  Jep, tuli sitten otettua pikkukoira :) tuo on nyt neljäs sakemanni mulla ja viides paimenkoira. Luultavasti tuosta kasvaa hyvä vahti - ainakin sellaiset elkeet on pikkumiehellä nyt jo. Äänikin on kuin isommankin hurtan - vaikka poika vielä tosi pieni onkin. Ja aika ärhäkästi se alkaa varoittelemaan, jos tuolla pihalla joku liikkuu tai auto tulee pihaan. Harmi vaan, että postiauto tulee puoli neljältä aamulla... joten tässä nyt sitten totutellaan heräilemään aikaisin. Toisaalta taas ihan hyväkin että herättää, saanpahan päästettyä sen sitten aamupissille ulos, niin ei tule vahinkoja sisälle.

  Mulla on yksi iso laatikollinen - sellainen Tiimarin säilytyslaatikko täynnä siemeniä... kyllä mulla varmaan vaihdettavaa on. Täältä löytyis ainakin aika monen eri kurpitsa- ja kesäkurpitsalajikkeen siemeniä, tuolla nyt olis vähän sitä sun tätä ja vähän joka lähtöön =) Pitäis varmaan tehdä lista...?

  VastaaPoista
 3. Nopeasti kirjoitan ennen töihin lähtöä, että minun siemenvaraston näet blogista kategoriasta "siemenet". Tuli sitten kuitenkin tilattua sieltä Seemnemaailmasta. Palataan!

  VastaaPoista
 4. Tartteekin katsoa, laitan vaikka omaa listaa jossain vaiheessa, niin voit tsekkailla, josko joku lajike kiinnostais.

  VastaaPoista