perjantai 29. heinäkuuta 2011

Aluevaltauksia ja kasvuspurtteja

Violetit pavut sen kun vaan jatkavat kukkimistaan, nyt niissä on mieletön määrä kukkia ihan joka puskassa.Tässä vaan jään odottelemaan papusadon kypsymistä. Ehkä niitä nyt tänä vuonna tulee riittävästi, viime vuonnahan sato oli kohtuullisen pieni. Ovat levinneet niin mahdottoman isoiksi nuo puskat, että hädin tuskin mahtuvat niille varattuun tilaan.

Kurpitsat ovat ottaneet mielettömän kasvuspurtin. Nyt ne jo luikertelevat pitkin kasvimaata ja parhaimmat yrittävät kasvimaan ulkopuolellekin.
Mandel -lajikkeen kurpitsa on ottanut spurtin sipulipenkin yli. Tuossa on koiraesteviritykset vielä sipulipenkin päällä, ovat vähän hassun näköiset, mutta älyttömän hyvin nuo ovat toimineet. Käytin lehtikompostikehikot nyt sitten penkkien suojana, eihän niitä näin kesällä lehtien kompostointiin vielä tarvita, eli hyötykäyttöön vaan. Tuosta kuvasta näkee taas, että olisi aika kitkeä rikkaruohot taas kerran. Näin sateisena kesänä tuo rikkakasvien kurissa pitäminen on melko mahdoton urakka.

On siellä pellolla muitakin vesseleitä, jotka ovat luikertaneet omasta penkistään ja varatusta tilastaan pois.Valkoinen kurkku on lähtenyt valtaamaan kasvualaa penkin välistä ja seuraavaksi se varmaan meneekin sitten kurpitsapenkkiin, ellen saa sen päätä käännettyä tuossa matkalla. Mitenköhän itsepäinen tilanvaltaaja tuo sitten lienee.

Maissit onneksi kasvavat vain pystysuuntaan.
Ja ovat muuten kasvaneetkin - lähes meikäläisen pituisia ovat jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti