perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kaikkialla kukkii, episodi 2

Kasvimaalla tällä hetkellä on varsinainen kukkimisjakso meneillään. Katsoi melkeinpä mihin tahansa aina löytyy joku urhoollinen kasvilaji, joka kukkii täyttä päätä.

Meiramin kukat ovat aika vinkeän näköisiä.


En olekaan niitä aikaisemmin livenä nähnyt.

Pensaspapuja tuolla on kahta eri lajiketta, toinen lajikkeista on aloittanut raivoisan kukinnan.Toisen kukintaa vielä odottelen. Papuja laitoin tänä vuonna melkoisen paljon, viime vuonna muutamasta puskasta tuli kilon verran papuja - tänä vuonna yritän vähintäänkin tuplata tuon määrän.

Avomaalla kasvavista tomaateista Orange pendulina on tämän hetken vahvin kukkija.


Jos noista kaikista kukista tulee tomaatti - täällä hukutaan niihin. Mutta en kyllä valita - tomaatit ovat hyviä.

Kesäkurpitsalajikkeista Diamond F1 on pukkaamassa tyttökukkia.Täytyy vaan toivoa, että joku vieressä asustavista, vaikka jonkin muun lajikkeen kesäkurpitsoista tekee sitten nyt ensimmäiseksi niitä poikakukkia. Harmittavaa olisi, jos kukkisivat taas aluksi eri aikaan. Olisihan se kiva jos tulisi heti alkuunsa jo vähän satoa. Ja onneksi ovat nuo kurpitsansukuiset sellaisia, ettei ole väliä onko pölyttävä lajikaan edes sama.

Valkoinen kasvihuonekurkkukin aloittelee kukintaa, näitä erikoisuuksia minulla on tuolla kasvamassa muutama.


Tänä vuonna siis kokeilen erilaisia kurkkulajikkeita, tuolla kasvaa nyt tavallista avomaan kurkkua, sitruunakurkkua ja näitä valkoisia kasvihuonekurkkuja. Saas nyt sitten nähdä tuleeko noista mistään mitään satoa. Tässä nyt tulee olemaan vähän vaikeuksia noiden kaikkien hoitamisessa - kastelussa lähinnä… Kainalosauvojen kanssa se kun ei ole niitä helpoimpia hommia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti