sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Papuja, papuja, papuja!

Keräsin eilen ensimmäiset keltaiset vahapavut. Alkoivat olla jo sen kokoisia, ettei niitä enää voinut jättää kasvamaan.
On niitä tuossa ihan mukava määrä, riittävästi yhteen ateriaan. Myöhemmin huomasin, että olisi siellä noita ollut enemmänkin. Pitänee tänään kerätä sitten ne loput.

Munakoisot alkoivat kukkia. Melko myöhässä ovat, mutta jos sääennusteisiin on uskominen, saattavat hyvinkin ehtiä tehdä hedelmiä. Tännehän odotetaan erittäin lämpöistä loppukesää, täytyy vaan toivoa, että sitä kesää kestää pitkälle syksyyn asti.Turkish Orange -lajike teki sitten valkoisen kukan. En osannut odottaa tuota, eli mukava yllätys.

Applegreen munakoisot taas näyttäisivät tekevän noita tavanomaisia lilaan väriin vivahtavia vaaleanpunertavia kukkia.Siirsin loputkin koisot kasvihuoneesta pihalle. Istutin ne mustiin 20 litran rakennusämpäreihin, joiden pohjaan pistelin muutaman reiän. Satuin saamaan niitä ämpäreitä erittäin edullisesti, 1,50 euroa kappale, joten niitä tuli muutama ostettua.

Pellolla on mukavan näköistä tomaattien sektorilla. Paiskasin alkukesästä ne tomaattiyksilöt, jotka eivät muualle mahtuneet kolmeen riviin pellon reunaan. Siinä ne ovat sitten nököttäneet koko kesän, ihan ilman hoitoa, mitä nyt olen vähän lannoitetta paiskonut silloin tällöin kasteluveden mukana niiden juurille.


Joillekin lajikkeille tuo hoidotta ja huomiotta jättäminen näyttäisi sopivan vallan mainiosti, ainakin tulossa olevan tomaattimäärän perusteella.
Kurpitsapenkkeihinkin on ilmestynyt kaikenlaista kasvajaa

Nämä pikkuiset pallerot alkavat olla jo melkoisen kookkaitakin. Ja lisää on tulossa koko ajan. Kohta joutuu jo noidenkin määrää rajoittamaan. Ja mikäpäs siinä yksi kurpitsakasvi ehtii tehdä yhden tai pari kunnon kurpitsaa, jos niitä kasvavia versoja vähän typistää. Niin ja loput kukat voi aina kerätä käytettäväksi, friteerattuja kurpitsankukkia… nam =)

Kesäkurpitsoista se viimeinenkin aloitti satokautensa. Long White Bush -lajike on nyt tehnyt monta pientä kesäkurpitsan alkua.Yhden jo käytin kesäkurpitsalettuihin. Oli muuten hyvää. Eilinen päivä menikin suurimmaksi osaksi kesäkurpitsojen käsittelyssä. Nyt on pakkasessa muutama litra suikaleita, kuutioita ja raastetta. Kelpaa niistä sitten talvipakkasilla ruokaa laittaa. Ihan hyvältä näyttää tämä satokausi tässä vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti