lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kasvihuoneella tapahtuu

Tänä vuonna on vanhaan kasvihuoneeseen jäänyt muutamia kummallisuuksia, jotka olin aikonut istuttaa uuteen tunnelikasvariin pellolle. Yksinkertaisesti olen ne unohtanut ja sitten kun ne muistin, ei ole ollut aikaa siirtohommiin.Turkish Orange munakoiso - se ainoa, joka selvisi hengissä heinäkuulle asti, kasvaa ihan kivasti kasvihuoneessa. Outo kasvi, tuntuu viihtyvän minikokoisessa ruukussa vallan mainiosti, tomaattien seurana.Tämä lajike kasvattaa hurjan kokoisia lehtiä verrattuna muihin täällä kasvaviin munakoisoihin. Tämä on ensimmäinen vuosi kun kokeilen tätä lajia. Kukkanuppujakin tuolla näyttäisi olevan. Täytyy vain toivoa, että se on niitä kasveja, jotka pystyvät pölyttymään ilman kaveria. Tämä kun siis on ainoa lajissaan täällä. Tosin voisihan sitä kokeilla, josko tuo ristiinpöllyttelisi jonkin toisen munakoisolajikkeen kanssa. Harmi vaan, ne toiset kyllä antavat vielä odottaa kukintaansa jonkin aikaa.

Vanhassa kasvarissa on kaikkea muutakin kivaa vielä odottamassa avomaalle pääsyä. Lähinnä niitä lajikkeita, jotka kylvetään vasta heinäkuussa.


Hajakylvin tuossa jokunen päivä sitten kiinankaalia ja paksoita pikkuruukkuihin. Nopeasti ne itivät, ja kohta alkaa olla koulimisen aika. Ellen sitten tänä vuonna laita niitä suoraan avomaalle kasvamaan. Toisaalta kyllä tekisi mieli tänä vuonna vähän odottaa, ennen kuin ne tuonne ötökkäarmeijan syötäväksi vie. Viime vuonnahan kuvittelin, että kiinankaalista ei satoa tulisi lainkaan, avomaalla niihin iski varsinainen ötökköarmeija ja olivat niin reikäisiä aluksi, että luulin niiden kuolevan käsiin. Vaan tulihan sieltä sitten satoa ja reippaanlaisesti tulikin. Saas nyt nähdä sitten miten tänä vuonna käy.

Koirakuulumisia


Pikku koiraherra Rocky on sitten ollut toisen kerran eläinlääkärissä tänne tulonsa jälkeen. Viime maanantaina käytiin ottamassa molemmille koiruuksille rokotukset ja torstaina jo oltiin kolkuttelemassa eläinlääkärin ovea taas. Pienellä on mahdottoman ärhäkkä korvatulehdus. Nyt sitten laitetaan tippoja korviin kaksi kertaa päivässä ja syödään antibiootteja kahden viikon ajan.Pikkuisella on vielä tuo toinen korva lurpsallaan, ja sielläpä on luppakorvassa kaikenmaailman pöpöjen hyvä muhia kesäkuumalla ja kostealla kelillä. On se vaan reppana niin kipeä - ja surkean oloinenkin koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti