perjantai 22. heinäkuuta 2011

Heinäkuu on liljakuu

Pihan kaikki liljansukuiset kasvit ovat innostuneet kukkimaan. Niinhän ne kukkivat ihan joka heinäkuu.Siellä joukossa on tällainen oranssinpunainen lajike. Olen miettinyt, mikä mahtanee olla.

Viime vuonna tämä ei kukkinut, olisin sen kyllä huomannut. Outo juttu.

Tavalliset keisarinliljat vai mitä nämä nyt sitten ovatkaan (Kukkatuntemus taitaa meikäläisellä olla melko hepponen…) ovat mahtavan näköisiä kukkiessaan.Näitä löytyy pihalta monesta kohtaa. Osa jätti viime vuonna kukkimatta, olisiko syynä ollut joko veden tai ravinteiden puute…


Nyt niitä näyttäisi putkahtelevan vähän joka puskan juuresta. Jännä juttu. Mitäköhän muuta kivaa täältä vielä löytyykään.

2 kommenttia:

  1. Jaaha, minusta tuntuu, että tuo yläkuvan lilja on päivänlilja ja keskimmäinen on keisarinkruunu. Ainakin sillä nimellä äitini sitä kutsui, mutta voi olla muitakin nimiä. Se tekee itusilmuja varteen ja sitä on älyn helppo siis lisätä. Nuo on hyvin perinteisiä liljoja, näiden lisäksi on tiikerinlilja. En nyt muista kumpaako sanotaan ruskoliljaksi, tuota keisarinkruunua vai tiikerinliljaa.

    VastaaPoista
  2. Mun kukkatuntemus on ihan olematon, mut kiitti - kiva tietää et toi on ruskolilja - voi brassailla jos joku vaikka joskus kysyy =)

    VastaaPoista