maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kaikkialla kukkii

Tomaatit aloittivat kukkimisen urakalla. Nyt lähes jokaisessa on joko kukkia, nuppuja tai raakileita. Viime vuonna nimilaputin kaikki tomaatit, paitsi avomaalle istuttamani. Niiden kanssa kävi vanhanaikaisesti, laitoin nimilapullisen ruukun aina taimen viereen, tarkoituksena sitten käydä kaikki kerralla nimilaputtamisen tiimoilta läpi. Vaan niinhän siinä kävi, että ruukut sitten pyörivät iloisesti pitkin peltoa tuulenpuuskan kourissa. Eipä tullut sitten pellon tomaatteja laputettua, eipä. Tänä vuonna sitten päätin pitää huolen siitä, että jokaisella kasvilla on oma lappunsa. Katin kontit! Tuolla on taas puolet laputtamatta, mutta kyllä ne sitten tunnistaa viimeistään siinä vaiheessa kun alkavat tomaatteja tehdä.

Osa tomaatinsukuisista kasveista tekee täsmälleen samanlaisen kukan, joten tunnistaminen on vaikeata. Vallankin jos lehdetkin ovat niitä normaaleja tomaatinlehtiä. Nappasin muutaman kuvan, nyt niistä saa jo kunnon kuviakin, kun on parempi kamera.

Chocolate Cherry -kirsikkatomaatti kukkii vahvasti, tavanomaisen näköisin tomaatinkukin.


Tämänvuotiset Chocolate Cherry -tomaatit ovat huomattavasti vankempia yksilöitä, verrattuna viime vuotisiin.

Black Russian -tomaatti taas tekee vähän erikoisemman näköisen kukan.Tämä lajike on helppo tunnistaa jo kukkien perusteella.

Glacier -lajikkeen tunnistaminen on myös helppoa. Se kun tekee ihan eri näköisiä lehtiä verrattuna muihin tomaatteihin. Täytyy ottaa kuva sitten kun tuo ilma vähän selkenee, nyt on turhan hämärää.

Loput täällä kasvavista 16 lajikkeesta sitten ovatkin lähes täysin identtisen näköisiä. Tietysti jotain pieniä eroavaisuuksia on, mutta niistä on vaikea varmuudella sanoa mikä on mitäkin lajia, jollei sitä nimilappua ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti