maanantai 2. toukokuuta 2011

Räntää!?!? :(

Tuossa päivän mittaan sitten otti ja satoi räntääkin. Ei tosin kovin kauaa, mutta kuitenkin. Ulkona on edelleenkin kylmä. Mitä sitten voi tehdä keväisen räntäsateen aikana. Vaikka mitä, paitsi että minähän en tee mitään. Istun sisällä ja lämmitän uunia. Niin ja seurailen pihapiirin tapahtumia ikkunasta.

Linnuilla tämä näyttäisi olevan kiireistä aikaa. Reviiristä taistellaan ihan koko ajan, jopa eri lajien koiraat ajavat toisiaan takaa.


Välillä ollaan sulassa sovussa, mutta ennen pitkää joku menettää hermonsa ja ajaa toisen pois. Yleensä siinä se suuremman lajin koiras on vahvoilla.

Päivän kauniit ja rohkeat episodi esitettiin aamutuimaan tuolla järvellä. Seurailin vesilintujen puuhia, ja olin tarkkailevinani telkkiä. Nauratti ihan niiden touhut. Siellä oli kaksi koirasta ja yksi naaras. Arvata saattaa mitä tuollainen kolmiodraama mukanaan tuo. Siinä oli varsinaista läiskettä ja läpytystä. Neitilintu ei ilmeisesti osaa valita partneriaan. Vallan mielenkiintoiseksi tilanne meni siinä vaiheessa kun ne tulivat ihan tuohon rantaan. Ei ne mitään telkkiä olleet. Vähänkös olen sokea. Piti ihan tarkistaa lajimääritys lintukirjasta. Isokoskeloitahan ne. Olin tuossa jo pari päivää ollut iloinen siitä, että telkkäpari on hyväksynyt tuon pöntön tuossa rannassa ja mitä ilmeisimmin sisutavat sitä jo omaan käyttöönsä. Joopa joo - pitäisiköhän hankkia silmälasit. Siis sellaiset, joilla jotain näkeekin. Isokoskelopariskuntahan se siellä häärää - sen kolmannen pyöränsä kanssa. Saas nähdä kumpi herroista on se oikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti