keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kiirettä pitää

Alkuviikon päivät menivät huhkiessa hiki hatussa kasvimaalla. Sään ollessa suotuisa vähintään +22 astetta ja enintään +29, oli ihan kiva tehdä hommia ulkosalla. Kasvimaalta tuli keräiltyä pari saavillista juolavehnän juuria taas. Mistä ihmeestä niitä riittääkin. Tein myös yhden uuden pienen muovitunnelin, johon istutin loput pavut kasvihuoneesta. Pakko oli kasvariin jo saada tilaa muillekin kasveille.

Kylvin penkillisen punajuuria ja lanttuja, ensimmäistä kertaa niitä nyt sitten ajattelin kokeilla. Joskus aikaisin keväällä Citymarketista sai siemeniä 10 senttiä pussi. Silloin tuli otettua sitten yksi nauhapunajuuripussikin, jonka sisältö tänään pääsi maahan, itämistä yrittämään. Kylvin ne nyt vierekkäin, punajuuri ja lanttu kun tulevat erittäin hyvin toimeen keskenään. Raivasin myös pari pienehköä pitkää penkkiä, herneille. Ja kylvin sitten kahta eri lajia saman tien.

Istuttelin osan munakoisoista muovitunneleihin vahvistumaan. Tietysti olisi se pitänyt arvata, keskiviikkona heti tämän alueen yli pyyhälsi aikamoinen ukkosmyrsky.


Onneksi se pahin myrskykeskus mennä pyyhälsi jossain tuolla pohjoisempana. Mutta kyllä se aikamoista pyöritystä piti täälläkin. No hyvin selvisivät kasvit tunneleissakin, hieno homma.

Florabest kasvihuoneessa olevat kurpitsansiemenet itävät valtavaa vauhtia, neljässä päivässä ovat puskeneet jo mahdottoman isot sirkkalehdet esiin. On se uskomattoman hyvä idätyspaikka tuo pieni kasvari, en olisi ikinä uskonut. Sen kyllä tiesin, että siinä lämpötila pysyy tosi korkealla jopa yön yli, mutta tämä nyt ylitti kaikki odotukset. Kohta pääsee muutamat niistä muuttomatkalle tuonne varsinaiseen loppusijoituspaikkaansa, uppouusiin suurella vaivalla tehtyihin kohopenkkeihin.Vielä on vähän vaiheessa tuokin homma, mutta kyllä se siitä ajan kanssa tehtyä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti