lauantai 18. kesäkuuta 2011

Saamarin jäniseläimet

Maistuu se maissi näköjään jäniseläimillekin, valitettavasti. Istutin jokin aika sitten muutaman lupaavan kokoisen maissintaimen peltoon. Ihan kokeilumielessä, ajattelin katsoa ehtiikö ne näillä leveysasteilla tehdä yhtään mitään.

Vaan niinhän siinä kävi, että rusakko perhana tykkää maissista myös.


Eipä sinne jäänyt kuin rangat jäljelle, kun rusakko vähän kävi lounastamassa.

Toissapäivänä löysin netistä blogin, jossa kerrottiin maissin kasvatuksesta Parikkalassa. Juttujen mukaan maissi pärjää todella hyvin suomalaisissa keliolosuhteissa ja jopa tuottaa kohtuullisesti. Nyt kyllä ottaa päähän, suurella todennäköisyydellä noista maisseista sitten olisi jopa satoa saanut. Olisi saanut jättää se rusakko mun maissiviljelmät rauhaan.

2 kommenttia:

  1. Sinun maissille kävi niin kuin minun suurimmalle osalle salko- ja ruusupapuja, jotka myyrä vei. Minäkin aioin kasvattaa maissia, mutta aloitin taimikasvatuksen liian varhain. En uskonut siemenpussin neuvoa, että vain 3 viikkoa esikasvatusta. Nyt uskon. Ensi kesä on nykäisemätön, sanoisi äitini...

    VastaaPoista
  2. Joo, tässä kauhulla odotan mitä muuta se pahuksen otus popsii tuolta pellolta. Kaikki villit elukat on ihan kivoja niin kauan kun ne ei aiheuta tuhoja, siksipä en ole noita isommin vielä hätistellyt pois.

    Mulla on ollut myös taipumusta alottaa taimikasvatus liian aikaisin... tai sitten ihan liian myöhään, niin kuin tänä vuonna. Mutta eipä tuo mitään, täytyy jatkaa kesää sitten sieltä syksypuolelta jollain opilla.. =)

    VastaaPoista