maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kaislikossa suhisee ja pensaikossa rytisee

Tuossa yhdeksän maissa illalla havahduin uutisia koneella lukiessani kamalaan meteliin tuolla takapihalla. Monet juoksuaskeleet hiekalla ja sitten kuului kamalaa rytinää ja katkeavien oksien ääntä. Nousin melko rivakasti ylös ja katsoin ikkunasta ulos. Kolme niitä oli, ainakin. Eipä siinä mitään, minä kun en ole mitenkään pelokas naisihminen, nappasin koiran kaulapannasta kiinni ja ryntäsin ovesta ulos - sukkasillani. Siellä ne olivat kuusiaitaan sotkeutuneina kaikki ja kiivaasti yrittivät pakoon (miksiköhän?).

Siinä vaiheessa sitten karjaisin tuosta talon nurkalta tyylikkäästi - niin sanotusti takapuolesta asti, että ”mitä *****a te siellä rymistelette?” Eipä tullut vastausta ei - sitä vaan jätkät painoivat pakoon tuon ensimmäisen ojan yli niin lujaa, että vesi vaan lotisi. Ei ole muuten tuo ensimmäinen oja tuossa mikään pikkuinen puro - pari metriä leveyttä ja syvyyttäkin ihan kivasti.

Okei, jos olisivat nuo tyypit oikealla asialla olleet ja vaikka ihan vahingossa eksyneet takapihalleni, olisihan sieltä tietysti selitys tullut tuolle kummalliselle käytökselle. Kun selitystä ei sitten kuulunut, taisin karjaista vielä perään, muutamia ärräpäitä ja että paras mennä ja vieläkin lujempaa tai päästän koiran irti. Koiruus tietysti hoiti oman osansa haukkumalla raivokkaasti ja murisemalla kuin paraskin taistelukoira.

Seurasin sitten tyyppien epätoivoista yritystä päästä tontilta pois, niin kauan kunnes viimein häipyivät näkymättömiin tuonne naapurin puolelle. Ei varmasti ollut mukava poistuminen - tuolla toisella puolella kun on rajaojana vielä isompi, melkoisen syvä ja kolmisen metriä leveä oja. Ei siitä kaksijalkainen kastumatta yli pääse, koiralta se kyllä onnistuu.

Tämä tapaus sitten johti siihen, että askartelin tässä koneella pari kylttiä, jotka aion tuonne toiselle puolelle aitaan laittaa - siis sinne mistä nämäkin tyypit ilmeisesti tuohon pihaan tulivat.

Tämmöinen siitä tuli.

Kyllähän näitä kaupastakin saisi, mutta on se itse tehtynä jotenkin kivempi…

3 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta!!! Tuntuu ihan käsittämättömältä tuollainen tungettelu. Mitä ihmettä he sieltä oikein etsivät? Onko talonne ollut pitkiä aikoja tyhjillään, että joku porukka on tottunut pesimään siellä? Jos niillä on huumekätkö tai pontikkapata pöhisemässä jossain lähistöllä?! Liekö samaa porukkaa, jotka ammuskelivat vesillä keväällä?

  VastaaPoista
 2. Talo ei ole ollut pitempiä aikoja tyhjillään - muutaman viikon korkeintaan. Muutin tänne osittain kun äitini kuoli, ihan sen takia, että tämä ei jäisi tyhjilleen.

  Veikkaisin, että tässä on kyseessä nyt ihan puhtaasti se, että teinit haluaa oikaista - tuolla on puolen kilsan päässä laavupaikka ja käyvät siellä viettämässä aikaansa - toisin sanoen ryyppäämässä. Sinne menee viitoitettu "luontopolku" kyllä, mutta se polku kiertää nämä minun maat. Eli tulee sellainen vähän yli kilometrin kierros, jos menee polkua pitkin.

  Heh, oliskin pontikkapannu, niin kävisin tyhjentämässä ;) - No ei vaan, tästä on vaan kilometri tuohon kaupungin keskustaan, joten ei oikeastaan ole mikään ihme että noita kulkijoita on...

  Kyllä tämä täällä on aina ollut vähän tällaista, nurkissa hiippailijoita aina silloin tällöin. Ärsyttävää.

  VastaaPoista
 3. Tarkennukseksi vielä: tää talo sijaitsee ihan rannassa - vajaat 20 metriä - ja porukat pyrkii kävelemään tuon takapihan poikki rantaviivaa seuraamalla. Sehän ei ole tietenkään sallittua, koska toisen piha-alueen läpi ei saa kulkea.

  Ai niin, onhan tuossa ollut parin metrin päässä laiturin nokasta muutamana iltana teinien vene ja siinä sitten istuskelevat ongella. Siis ihan ikkunan alla, ja tuollainenkin kuuluu jo kotirauhan rikkomisen piiriin. Tällä tuppukylällä yritetään näköjään soveltaa "laajennettuja" jokamiehen oikeuksia, mikä on aika syvältä :(

  VastaaPoista