maanantai 20. kesäkuuta 2011

Linnunpoikasia ja mutanttivaris

Talitiaisten poikaset ovat lähteneet pesästä. Olenkin niitä jo muutaman päivän odottanut.On ne vaan vinhan näköisiä, pörröisiä ja jotenkin niin hömelöitä nuo pikku talitiaiset ja hurjan äänekkäitä otuksia myös.

Tuossa on myös pyörinyt variksenpoikasia pitkin pihamaata jokseenkin joka päivä. Tänään yksi niistä otti ja asettautui puutarhakalusteiden alle pitämään sadetta. Siinä se sitten pyöri ja hyöri pöydän alla ja päällä ja viimein asettautui tuolin selkänojalle istuskelemaan vähäksi aikaa.

Tulin sitten katsoneeksi vähän tarkemmin tuota otusta, kun se siinä ihan muutaman metrin päässä tyrkyllä oli. Olin jo aiemminkin vähän ihmetellyt sitä, että se näytti variksenpoikaseksi vähän nuhjuiselta. No nyt lähituntumasta tarkasteltuna syykin sitten selvisi. Tuohan on ihan selvästi mutanttivaris =)

Toisella sivulla tällä vesselillä on mustavalkoinen vyö ja siivenkärjet ovat valkoiset.Takaapäin se näyttää vielä oudommalta. sillä on ihan selvästi valkoisia höyheniä vähän siellä sun täällä.


Kun sen siipiä katsoo tarkemmin, tulee mieleen väistämättä, että mahtoiko se äitivaris luulla lokkia varikseksi, kun on jälkikasvulla lokin sulkia. Niin tai onkohan sittenkin käyty harakoissa…Pyrstöönsäkin tuo pikkuvesseli on saanut valkoisen vyön.

Topakka otus se on väristään huolimatta, mennä pistelee aikamoista vauhtia tuolla pihamaalla, kun sille päälle sattuu.
Osaa se jo auttavasti lentääkin, mutta vielä sillä riittää siinä taidossa harjoittelemista.

Varsin omituisen näköinen otushan tuo on, mutta on se ihan hauska tyyppi.

Toinen saman perheen poikanen ei ole ollenkaan niin värikäs - on silläkin valkoisia höyheniä, mutta ei läheskään niin paljon kuin tällä toisella.


Toisella poikasella on valkoista vain siipien kärjissä. Ja tämä yksilö ei sitten suostunut poseeraamaan kuvia varten ollenkaan. Vähän tylsempi tyyppi kuin sisaruksensa.

Västäräkkikin on tuonut poikasensa pihapiiriin.Västäräkkipariskunnalla poikasia tuossa pyörii vain kaksi.


On niillä syöttämistä kahdessakin. Kovaa kiirettä niillä näyttää pitävän, ihan hyvä kun pyörivät tuolla, ovat älyttömän tehokkaita ötökänpoimijoita.

Sorsaemokin tuossa kävelytti poikueensa ikkunan alta tuonne ojalle. Olin tässä koneella ihmettelemässä mihin ihmeeseen tallensin Game of Thrones -sarjan tämän kauden viimeisen episodin, kun huomasin perheen vaappuvan ohi.Kuusi poikasta rouvalla näytti olevan. Tuonne ne mennä marssivat saskatoonin alle, mutta viipottivat melko pian ojalle, heti kun minut huomasivat. Arkoja otuksia.

Kyllä sen huomaa, että on ollut sadepäivä. On ehtinyt pitää silmällä pihapiirin villejä vipeltäjiä, kun kasvimaalle ei sateen takia ole päässyt.

3 kommenttia:

 1. Hei, oletko kertonut jossain siperianhernepensaiden taimikasvatuksesta kuvin? Luin juuri tuon kylvörupeaman, mutta sen jälkeen en muista, onko missään mainintoja. Näin kaupungissa tänään siperianhernepensaita ja niissä KAMALASTI siemenpalkoja. Siitä se ajatus lähti muhimaan, että minäkin kylvän aitakasveja.

  VastaaPoista
 2. Niin ja jo on erikoinen varis! Aika hieno itseasiassa.

  VastaaPoista
 3. En ole vielä postannut sen enempää noista siperianhernepensaan taimista, jossain sivulausessa ehkä maininnut, että hyvin voivat ja kasvavat ihan kivasti. Siitä millainen show se niiden siementen keruu oli, on kyllä juttua viime vuoden postauksissa (Puskajuttuja... elokuun 24. pvä) Hyvin nuo itivät, vaikka siementen keruu olikin varsin mutkikasta.

  Täällä tuo vanha siperianhernepuska on saanut vähän siipeensä toissapäivänä - kirjoitan siitä nyt jutun - ottaa vaan sen verran päähän just nyt, että ehkä menee tunti pari ennenkuin saan sen kirjoitettua, ilman mitään sen isompia tunteenpurkauksia - pari prkl:ttä saattaa tekstiin kyllä tulla =)

  Ja jos keli sallii, otan varmaan muutaman kuvan niistä pikkuisistakin.

  VastaaPoista