tiistai 20. heinäkuuta 2010

Paprika!

Olin jo luopunut toivosta saada yhtään paprikaa tänä vuonna. Paprikantaimiahan minulla oli vaikka muille jakaa, mutta suurin osa lähes menehtyi pikkuriikkisessä Florabest -kasvihuoneessa. Eihän se kasvihuoneen vika ollut, ei todellakaan. Itseäni saan siitä syyttää, tyhmä kun olin ja en huomannut muurahaisten tekevän pesiään ruukkuihin, joissa paprikat asuivat. Poloiset olivat keltaisia ja nuupallaan ennen kuin aloin tutkimaan tilannetta tarkemmin. Sitten viimein kun selvisi syy tuohon paprikoiden huonoon oloon, siirsin ne ja nyt on tulossa ensimmäinen paprika!


Pieni alkuhan tuo on, mutta hei, on tuokin jo enemmän kuin osasin odottaakaan!

Kukkapenkin reunus on sitten nyt valmis. Saa olla tuollaisena ainakin ensi vuoteen, katsotaan sitten mitä sen kanssa tehdään - parannellaako viritystä - vai toimiiko ihan tuollaisenaan.Istutin sitten ne melkein tappamani aheraliisat tuohon penkin etureunaan. Ajattelin, että koska niissä nyt vielä vähän henki pihisee, ehkäpä ne selviävät edes vähän aikaa tuossa.

Kurpitsamaalle kuuluu ihan kivaa. Kukkia on nyt ihan mielettömästi. Ja vihdoin ja viimein molempia sukupuolia. Tähän astihan ne ovat pirulaiset tuottaneet vain tyttökukkia, joten minkäänlaisesta sadosta ei ollut toivoakaan.


Tässä kesäkurpitsan tyttökukka. Ihan kivan näköinen ja valtavan kokoinen.


Saman lajikkeen poikakukka on huomattavasti pienempi. Mutta kyllä niiden eron nyt huomaa - kun niitä on molempia yhtä aikaa.

Tässä aletaan jo sitten muuten sadonkorjuuseen pikkuhiljaa. Yrtit ovat kasvaneet vimmatusti kasvimaalla olevassa laatikossa. Sieltä voi jo alkaa käyttämään kaikkea muuta paitsi persiljaa. Mangoldeja voi ruveta myös hyödyntämään ruoanlaitossa ja kohta varmaan kypsyvät ensimmäiset tomaatit. Huippuhieno juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti