keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Tomaattikuulumisia avomaalta

Hyvää kuuluu tomaateille avomaalla, ainakin raakileita alkaa jo olla ihan kivasti. Vallankin Marmande -lajike näyttäisi tulevan erinomaisesti toimeen avomaakasvatuksessa. Ainakin toistaiseksi. Tässä ollaan kauhulla seurattu säätiedotuksia ja ukkosvarotuksia. Tänne nelosvyöhykkeelle oli tulossa varsinainen ukkosmyrsky, mutta kappas kehveliä se sitten haihtui kuin savuna ilmaan ja kiersi tämän meidän paikan kokonaan.


Marmande -tomaatti puskee raakileita sen kuin kerkiää. Ihan kiva, toivottavasti nyt ei sitten tänne ei tupsahda jotain ennalta arvaamatonta luonnonilmiötä - kuten jotain raekuuroa.

Tässä tosiaan tänään odotettiin sadetta ja ukkosta. Ei se sade sitten tänne yltänyt, tuuli kyllä aika mojovasti koko päivän. Ämpäreissä kasvattamani tomaattiparat olivat helisemässä ja osa niistä mennä viipotti jo pitkin pihaa tuossa yhdessä vaiheessa tuulen mukana. Pakko oli sitoa ne kasvihuoneen ulkopuolelle kiinni. Etteivät enää kaatuilisi ja satuttaisi itseään. Hyvin nuo kuitenkin siitä riepotuksesta selvisivät. Ei edes tappioita tullut. Incas -tomaatissakin on kaikki raakileet vielä tallella.

Ja ihan ehjiäkin vielä - onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti