maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kaalimato kaalissaan nauttii hyvää lounastaan...

Kasvimaallani näyttää sattuvan ja tapahtuvan jatkuvasti. Parsakaalit, jotka kasvavat kasvilaatikossani, ovat olleet viime aikoina mahdottoman ryöpytyksen kohteena. Ensin varikset repivät lähes puolet lehdistä silpuksi ja nyt sitten niihin on iskenyt joku öttiäinen. Jonkin sortin toukka tuo on - lajimääritys on jäänyt tekemättä - minä kun en noita madon muotoisia otuksia juurikaan tunne.Tässä nyt olen sitten parsakaalejani suihkutellut mäntysuopavedellä. Valmistin liuoksen seuraavasti: 1,5 dl nestemäistä mäntysuopaa ja 2 litraa vettä. Sitten liuos suihkepulloon ja ei kun suihkuttamaan. Mäntysuopaliuos tehoaa kaikenlaisiin pehmeäkuorisiin öttiäisiin - kirvoihin sun muihin siksi, että se tukkii ko. ötököiden ilmaraot ja tähän ne sitten kuukahtavat. Toivottavasti se nyt tehoaa sitten tuohonkin toukkalajiin.

Täytyy vaan tässä muistaa toistaa tuo käsittely muutaman kerran, että varmasti kaikki kaalissa lymyävät ötökäntapaiset saavat oman osuutensa.

Kesä alkaa olla ihan kivassa mallissa - aika on kulunut todella nopeasti. Tällä on kärvistelty monta päivää lähes 30 asteen helteissä. Tänään sitten elohopea täällä paukkui yli kolmenkymmenen. Sadetta odotellaan vaihteeksi, maa pellolla halkeilee jo kuivuuttaan. Ei nuo kasvitkaan kauheasti tykkää - kun on liian kuivaa.Ei ole kuukaudessa maisema tuossa pihalla kauheasti muuttunut. Mitä nyt muutama ruusu ja lilja on alkanut tuossa kukkapenkissä kukkimaan, koristeparsa on jo parimetrinen ja tienvierustan heinät ovat kellastuneet kuivuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti