torstai 8. heinäkuuta 2010

Täyteen ahdettu kasvilaatikko

Kasvilaatikkoni on siis saanut lisää asukkeja. Kyllähän se olisi pitänyt arvata, että pieneksihän tuo käy. Mutta nyt ei auta itku markkinoilla. On senverran kuivaa pellolla, että ihan on turha istuttaa/kylvää mitään - kun ei ne kasva kuitenkaan. Ja nytkin olemassa oleville kasveille kannan sellaiset hulppeat kaksisataa - kolmesataa litraa vettä per päivä. Kun on niin kuivaa ja kuumaa. Ai siis kannan - no totta helkkarissa kannan, niin kauan kun saadaan tuo vanha kaivo putsattua ja viriteltyä siihen sellainen kiva pumppujuttu. Täällä jossain sellainen pumppukin on - joskus takavuosina sillä pumppailtiin järvestä vettä, silloin kun tänne ei ollut vesijohtoja vielä. Nyt tosiaan olisi tarkoitus laittaa se pumppu kaivoon. Kuka sitä nyt vesijohtovedellä kasvimaataan kastelee, jos on vaihtoehtokin olemassa . ja vallankin jos vaihtoehto on edullinen.

Kasvilaatikko on siitä kiva, että siinä pysyy kosteus ihan mukavasti. Näkeehän sen jo tuosta kuvastakin, muualla ihan harmaanrusehtavaa kuivaa multaa, ja laatikossa kosteaa tummempaa. Tietysti se puoli laatikosta, johon aurinko porottaa koko ajan tuppaa välillä vähän kuivahtamaan, siis pinnasta. Helppo tuota on kastella, ja rikkaruohot pitää poissa kun vertaa ihan peruspeltoon.


Olen siis nyt ainakin toistaseksi ylikansoittanut tuon laatikon. Saahan noita sitten siirreltyä, jos jossain vaiheessa tarvetta tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti