torstai 29. heinäkuuta 2010

Hirveää hellettä - on muuten mukavaa

Aamulla kello kahdeksan aikaan +28 astetta. Puoli kymmeneltä +30. Neljältä iltapäivällä +35.

Ei pitäisi valittaa, onhan tämä melko ainutlaatuista. Toivottavasti lämpötilat eivät nyt sitten elokuun alkamisen kunniaksi tipu kovin paljon, muutaman asteen saisi kyllä tipahtaa. Niin, ja vettäkin saisi tulla jo vihdoin ja viimein. Sade tekisi kyllä jo tosi hyvää.

Kasvit kyllä tykkäävät tällaisesta kelistä, niin kauan kun saavat tarpeeksi vettä. Avomaan tomaatit ovat ihan räjähtäneet kasvattamaan tomaatinalkuja. Ämpärissä kasvavat ovat hieman edellä muita lajitovereitaan. Alkaa olla kypsiä tomaatteja jo ihan kivasti.


Kirsikkatomaatit punastelevat jo todella lupaavasti. Osa kirsikkatomaateista tekee ihan mahdottoman paljon tomaatteja. Ihan kiva, voi sitten tehdä vaikka tomaattisoseita ynnä muita sellaisia talven varalle, jos satoa tulee tarpeeksi.
.

Ainakin tämä yksilö tuottaa huimasti. Siinä on kaikenkaikkiaan viitisenkymmentä tomaattia jo. Kypsyvätkin ihan kohta.

On oma hommansa hoitaa vesihuolto kaikille näille kasveille, joita minulla täällä on kasvamassa. Parisataa neliömetriä avomaakasvimaata, sitten kaikki ruukku- ja ämpärikasvatuksessa olevat ja tietysti kasvihuoneet. Vettä kuluu useita satoja litroja päivässä. Sadetinta en ole vielä saanut hankittua. Ei ole oikein viitsinyt näillä helteillä kauppaankaan lähteä. Sama juttu sen pesukoneen kanssa, hankkimatta sekin vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti