keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Paprikaa tulossa

Vastoin kaikkia odotuksiani paprikoita on nyt tulossa jo kolme kappaletta. Avomaalle siirtämäni yksilöt alkavat kukkia, sieltäkin varmaan jotain tulee - jos lämpöisiä kelejä riittäisi vaikka tuonne pitkälle syksyyn. Melko optimistinen haave, mutta onhan tämä ollut melkoisen poikkeuksellinen kesä kaikin puolin, niin että mistäpä sitä koskaan tietää.


Yksikään kasvihuoneeseen istuttamistani paprikoista ei pärjännyt. Tämä yksilö joka on tuossa kuvassa, kyllä kukki kasvarissa, mutta pöllytykset eivät onnistuneet ja kukat tippuivat yksi toisensa jälkeen pois. Tein sitten radikaalin vedon, ja uudelleenistutin sen ihan tavalliseen isoom kukkaruukkuun ja paiskasin pihalle, kasvihuoneen viereen. Ja johan alkoi tapahtua. Siirsin sieltä muutaman muunkin yksilön ulos, istuttelin ne 10 litran ämpäreihin. Ja niissä on jo nuppuja.

Saunakammarin ikkunan alle istuttamani reppanat, ne joista en koskaan mitään edes odottanutkaan, kun olivat ihan kellastuneita ja tiputtelivat lehtiään urakalla, voivat myös yllättävän hyvin nyt. Ovat toipuneet ja kukkivat. Toipuminen kesti niillä hurjan pitkään, mutta kastelin ja lannoitin niitä säännöllisesti. Ajattelin, että niin kauan kun niissä jotain elonmerkkejä on, jatkan hoitamista. Ja jos nekin nyt sitten vaikka tuottaisivat jonkin paprikan, ei se huolenpito ainakaan hukkaan sitten olisi mennyt.

Tämän kesän saldo oppimispuolella on seuraavanlainen: Jos se ei ole totaalisen kuollut, se toipuu ja ihmeitä voi tapahtua. Olen nyt antanut ihan kaikille kasveile toisen mahdollisuuden. Eli jos jossain kasvupaikassa ei ole pärjätty, olen kylmästi siirtänyt toiseen tai istuttanut ruukkuun. Kaikki ovat toistaiseksi toipuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti