perjantai 16. heinäkuuta 2010

Satoi sitten sitä vettäkin - vaan ei tarpeeksi

Viime yönä sitten satoi vettä. Viimenkin. Vaan olisihan tuo pitänyt arvata, ei sitä vettä tullut lähestulkoonkaan tarpeeksi. Jännityksellä tuossa illansuussa odoteltiin ukkospilvien saapumista. Olivathan kaikki sääennusteet niin paikalliset kuin valtakunnallisetkin julistaneet, että ukkosta ja sadetta saadaan tälle seudulle. Itse asiassa kaikki ennusteet ilmoittivat, että sataa ja pitempäänkin. Hevonkakkaa. Täällä satoi tasan puoli tuntia kunnolla ja sitten ripsi vähän ja sitten se jo lopahtikin. Seisoskelin tuolla rappusilla odottamassa sitä kivaa tuulta, joka yleensä tulla tuivertaa ennen kuin sade alkaa. Olisi ollut suotava helpotus saada helteen lopuksi edes hieman viileää ilmaa. Vaan sieltä mitään tuulta tullut. Ei sitten niin minkäänlaista. Maisema kyllä näytti vinkeältä - ihan kellertavä taivas ja tummat ukkospilvet taivaalla. Sen verran sitten tuli sitä vettä, että ihan kaikkia kasveja ei tarvinnut tänään uusintakastella. Mutta silti kasvimaa näyttää lähinnä aavikolta - maa halkeilee vieläkin kuivuuttaan.

Tänään onkin sitten ollut taas pirullisen kuuma päivä. Juuri mitään ei ole jaksanut tehdä - jo pelkkä tekemisen ajattelu saa hien virtaamaan ja hengästyttää. Kasvimaalla kuitenkin tapahtuu. Kurpitsat ja kesäkurpitsat kukkivat ihan villinä. Kasvit voivat hyvin, niin kauan kun niitä jaksaa kastella. Kasvatuslaatikossakin alkaa olla jo ahdasta.

Sääennusteen mukaan tänään perjantaina täällä pitäisi olla +27 astetta lämmintä juuri nyt. Ja sadekuuroja. Joopa joo. Meillä kaikki lämpömittarit näyttävät ulkolämpötilaksi vähintään +29 astetta. Niin ja sisällä +30. Sanomattakin lienee selvää, että aurnko on paistanut tässä kohtaa maata lähes pilvettömältä taivaalta koko päivän, vaikka ennusteen mukaan pitäisi olla pilvistä ja sadettakin.

Hiiteen sääennusteet. Täällä on kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti