perjantai 13. huhtikuuta 2012

Lisää siemeniä

Kävin tosisapäivänä kauppareissulla tuossa paikallisessa halpiskaupassakin, tarkoituksena oli hakea kissanruokaa. Vaan kun sielläkin oli siemeniä tarjolla =), jotain oli ihan pakko ottaa, kun sai viisi pussia kahdella eurolla. Ei sitä pikku wannabe puutarhuri tarjouksista ohi pääse, ei sitten millään.

Halpiskauppa myy Suvipihan siemeniä, valikoima ei vihannesten ja yrttien osalta päätä huimaa, mutta on siellä aina jotain ostamisen arvoista kuitenkin. Olen nyt noita Suvipihankin siemeniä käyttänyt jo parin kasvukauden ajan. Ihan ovat olleet yhtä hyviä kuin mitkä tahansa muutkin, itävät ihan kivasti. Oikeastaan ainoa ero, minkä olen muihin siemenmerkkeihin verrattuna huomannut, on hinta. Suvipihan siemenet ovat normaalihintaisinakin huomattavasti halvempia, noin puolet muiden siemenpussien hinnoista.

Tällä kertaa nappasin siitä pari pussia maissia, lajike on Golden Bantam. Tätä samaa lajiketta täällä kasvoi viime vuonnakin, muutama yksilö tuossa pellon reunassa.
Tänä vuonna tänne on ainakin tässä vaiheessa tulossa kahta eri lajia maissia. Aikaisemmin olen jo hankkinut pari pussia Lumidor F1 maissilajiketta. Kyseessä on siis hybridi, joten maissilajikkeet pitänee kasvattaa erillään. Hassua on, että Lumidorista en pikaisesti hakemalla löytänyt mitään tietoa mistään, täytyy varmaan paremmalla ajalla oikein lähteä netin syövereihin kaivelemaan.

Halusin tietää vähän enemmän tästä Golden Bantam -lajikkeesta, pussissa kun ei sitä tietoa paljon ole. Perus Googletus sitten kertoi lajikkeen olevan perinnelajike vuodelta 1902. Yess! Perinnelajikkeet on mun juttu! Olen yrittänyt kasvatella niitä, aina silloin kun olen sattunut löytämään sopivia siemeniä. Harmittavan vähän tietoa noissa siemenpusseissa on näistä lajeista, olisihan se ihan kiva tietää, jos kyseessä on perinnelajike. Hybridit on merkitty pussiin aina, miksei sitten voisi merkitä näitä perinnelajikkeitakin.

Otin jopa ruusukaalin siemeniä tällä kertaa. Ovat ilmeisesti äärimmäisen vaikeita kasvatettavia, mutta otin niitä nyt kuitenkin. Lajike oli Groninger, nimi viittaisi vahvasti hollantilaiseen alkuperään, mutta en sitten pikaisella etsimisellä lajista tuota tietoa löytänyt.

Mukaan tuli myös Kukkakaali, Erfurer, joka myös näyttäisi olevan perinnelajike. Eli nyt meikäläistä onnisti =). Tämän tiedon löysin Kanadalaisesta perinnelajiketietokannasta . Kukkakaalia en aiemmin ole yrittänytkään, saas nähdä pääseekö tänä vuonna yhtään kaalinsukuista kasvia kasvimaalle - viime vuonnahan kaikki kaalit syötiin kasvihuoneessa jo taimikasvatusvaiheessa.

Hätäpäissäni nappasin vielä pussin vesimelonin siemeniä, vaikka lajikkeesta en isommin viime kesänä tykännytkään, viisi pussia kun piti olla. Vesimelonilajike on Sugar Baby, joka tekee pieniä, kompakteja ja vallan siemenikkäitä hedelmiä. Viime vuonnahan niitä täällä kasvoi ja sain jopa satoa, sateista huolimatta. No, katsotaan miten tänä vuonna käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti