torstai 19. huhtikuuta 2012

Lisää kasvilaatikoita!

Tänään niitä sitten tehtiin, nimittäin kasvilaatikoita. Puutavaraa oli varastossa sen verran, että niistä sai tehtyä kaksi suurehkoa laatikkoa, mitoiltaan 225x110 cm.

Laatikon tekemiseen siis tarvitaan puutavaraa, rullamitta, kulmamitta ja vasara. Sekä tietysti saha + joku joka osaa sitä sahaa ja vasaraa käyttää.

Sopivasti oli lumi sulanut autotallin edestä, joten siinä oli kohtuullisen hyvä tehdä rakennushommia.Ensin mittailtiin, sitten laskettiin kuumeisesti mihin laudat riittävät ja sitten rakennettiin.


Ensimmäiseksi syntyivät 110 cm leveät päädyt.


Kun päädyt olivat valmiit, naputeltiin sivulaudat kiinni niihin.


Ja siinä se sitten olikin valmis laatikko.


Kaksi näitä siis tehtiin, vielä ne pitäisi käsitellä tervamaalilla, mutta muuten ovat valmiit.  Niin, ja pitäähän ne vielä kuskata pellolle, kunhan loputkin lumet sulavat.

Hintaa näille raakalaudasta tehdyille laatikoille tuli nelisenkymppiä.

3 kommenttia:

 1. Meillä on sama rakennusprojekti vireillä eli tarkoitus on tehdä kasvilaatikoita. Materiaalitarve on jo laskettu, mutta ei vielä hankittu. Alapihalla on lunta ja varmaan myös routaa. Vaan pianhan tuo sulaa, jos vain lämpöä riittää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos selkeistä kuvista! Olisin tupeltanut paljon monimutkaisemmin ilman näitä! Ihan pian alan siis samaan hommaan :)

  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 3. @betweenland täällä on vielä kolmisenkymmentä senttiä lunta tuolla pelloilla. Vanhasta isosta kasvilaatikosta juuri ja juuri erottaa laidat. Sen verran onneksi oli tuolla sulaa kohtaa, että mahtui sulalla maalla tekemään nuo uudet. Montako laatikkoa ajattelit laittaa?

  @Terhi, joo noi kaksi uutta on vähän yksinkertaistettu versio siitä ensimmäisestä joka tänne tehtiin, se ankkuroitiin kulmalaudoilla maahan, kun ei ollut varmaa miten routa sitä talvisaikaan nostelee. Kahden kasvukauden kokemuksista rikkaampana nyt sitten tietää, että pysyy paikoillaan ilman ankkurointiakin.

  VastaaPoista