maanantai 30. huhtikuuta 2012

Piipahdettiin Pajutilalla

Tänään aamutuimaan haettiin Syvälahden pajutilalta Vesannolta sata kappaletta Siperian pajun pistokkaita. Oli ihan mukavaa ajella tuonne pajutilalle, aurinko paistoi ja aamupäivästä oli ihan mukava autossa istuskella. Matkaahan tuonne oli, mutta joskus on ihan kiva tehdä päiväreissuja lähikuntiin.

Pajutilalla asiakaspalvelu oli äärettömän hyvää, viihdytyksestä vastasi talon kollikissa, joka tuli heti tervehtimään. Vallan hurmaava otus ja voi miten ystävällinen. Tilalla oli myynnissä myös kaikenlaisia erilaisia pajutöitä ja linnunpönttöjä ynnä muuta mukavaa. Yhden linnunpöntön ostin sitten kokeeksi, oli vähän erilainen ratkaisu näissä kun normipöntöissä. Samalla sitten tuli tilattua kaksi telkänpönttöäkin, jotka tilan isäntä niiden valmistuttua toimittaa ihan kotiovelle. Voiko parempaa palvelua olla? Jos liikutte tuollapäin Suomea, voin suositella paikkaa yhdeksi käyntikohteeksi. Heillä on siellä ihan opastettuja parin tunnin kierroksiakin, niistä tosin pitää isäntäväen kanssa sopia etukäteen.

Pajun pistokkaat ovat noin 25 sentin pituisia oksanpätkiä siisteissä nipuissa. Hintakaan ei päätä huimannut, 35 senttiä kappale.
Piti siis ottaa noita pieniä pistokkaita, olin liian myöhään liikkeellä, jos olisin pitkiä piiskataimia halunnut, ne olisi pitänyt tilata jo syksyllä. No, paju on nopeakasvuista, ensimmäisenä vuonna noiden pitäisi kasvaa parimetrisiksi. Seuraavana vuonna ne sitten jo lähentelevätkin neljää metriä. Eli ihan kivasti noista varmaan sitä pajuaidan pätkää voi ruveta rakentamaan sitten aikanaan, kunhan tuota pajumateriaalia on tarpeeksi.

Paluumatkalla pysähdyttiin koskelle, kun haluttiin nähdä, joko iso järvi on sula. Bongailtiin siinä vähän lintuja ja kuvattiin muutama, ennen kuin jatkettiin matkaa.Paljon oli erilaisia rastaita maisemissa jo, punakylkirastaat näyttivät olevan enemmistönä.

Poikettiin vielä tullessa tuossa lähipuutarhalla hakemassa uusi päärynäpuu tuon rusakon tuhoaman tilalle.


Saatiin yksi parimetrinen päärynäpuu samalla hinnalla kuin sata pajupistokasta. Tuolla sitä nyt sitten olisi istutettavaa, sata tikkua ja päärynäpuu =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti