tiistai 10. huhtikuuta 2012

Ne kymmenen sentin siemenet

Ostin reilu kolme viikkoa sitten paikallisesta Agrimarketista Thompson & Morgan Ruukkupuutarhan vihannekset siemenpusseja, kymmenen sentin hintaan per pussi. Halpoja olivat, niissä kun oli päiväysvika - eli olivat menneet ns. vanhoiksi tammikuussa.

Kylvin pussukoiden sisällön muutamaan taimiruukkuun sillä ajatuksella, että itävät jos itävät ja etteipä siinä suurta taloudellista menetystä tule, vaikka yksikään ei itäisi.

No, nyt on kulunut kolmisen viikkoa tuosta kylvöstä ja kuinkas ollakaan - ruukuissa alkaa näkyä elämää. Lähes kaikissa on muutama taimi tulossa jo.Paprikat periaatteessa itävät 10-18 vuorokauden kuluessa kylvöstä, joten näillä vesseleillä meni tähän toimintaan himpun verran kauemmin kuin normaalisti. Itämisprosentista en nyt osaa sanoa, kun en tullut laittaneeksi ylös siemenmäärä per ruukku.

Täytyy vaan toivoa, että noista edes muutama selviää hengissä siihen asti, että tuottavat paprikoita. Tässä jo hykertelee ajatuksella että mahdollisesti on tulossa montaa lajia paprikaa tänä vuonna. Vaan eipä vielä nuolaista… katellaan ja kuulostellaan mitä kesän mittaan tapahtuu. To be continued… jatkokertomusta tulossa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti