keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Ne kasvaa sittenkin…

Rosmariinit ovat itäneet! Ainakin jotain olen tehnyt siis tämän vuoden kylvösten kanssa oikein.

Rosmariini yleensä on aina täällä ollut älyttömän vaikea saada kasvun alkuun. Ensimmäisenä vuonna, kun sitä yritin, yksikään siemenistä ei itänyt. Seuraavan kerran laitoin sitten eri pakkaajien siemenpusseista hurjan määrän itämään, eivätkä nekään onnistuneet.

Viime keväänä sitten vihdoin ja viimein sain rosmariinit ensimmäisen kerran itämään, ei harmainta hajua, mitä tein eri tavalla kuin aikaisemmin. Siemenetkin olivat ihan niitä samoja, joita edellisvuonna yritin idättää. Olin jättänyt loput siemenet talteen, vaikkei niistä mitään tullutkaan.
Sieltä ne pilkistävät Rosmariinin ensimmäiset sirkkalehdet mullasta. Harvakseltaan ovat itäneet, vaan eipä tuo haittaa, eipähän tarvitse koulia omiin ruukkuihinsa ihan heti alkkuunsa.

Myös Basilikat ovat ottaneet kasvuspurtin.


Tässä tuskin malttaa odottaa, että nuo olisivat korjuukokoisia.


Kylvin muutaman Sweet 100 F1 -tomaatinsiemenenkin.Terhakoita tomaatinalkuja nousi todella nopeasti. Toivottavasti säilyvät koskemattomina siihen asti, kun pääsevät kasvihuoneeseen. Koirat ovat nimittäin nyt sitten ottaneet oppia taimihakkuri-kissoiltani. Kaikki vihreä kelpaa, ja valitettavasti täällä en noita taimia saa niin ylös, etteivätkö koirat niihin ylettäisi. Tarttis varmaan rakentaa taimihyllykkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti